Jump to content

Zaustavljen u prometu od strane specijalne policije


Bajađora

Preporučene objave

Poštovani,

Zaustavila me je specijalna policija pod optužbom da sam prošao kroz dva crvena svjetla te su zvali prometnu policiju koja mi je dala da pušem balon, nakon što nisam ništa napuhao htjeli su me voditi na vađenje krvi što sam odbio. Prekršajni nalog 11000 kuna i 15 mjeseci vozačka. Opet mi se slična stvar dogodila s krim policijom, navodno bježanje i crveno, nakon što mi nisu našli kompromitirajuće sastojke zvali su prometnu i opet 10 000 kn i 18 mj bez vozačke. Ni jedean od ovih prekršaja nisam počinio na način koji oni to opisuju. Pitanje glasi: imam li pravo na žalbu nakon prvostupanjske presude i da li se mogu prekršaji tako prenositi usmenom predajom prometnoj policiji koja nije bila svjedokom dotičnih situacija. Svaka čast ljudima s ovog foruma koji nesebičnim zalaganjem i savjetima pomažu ovaj napaćeni narod. Netrebam ni spominjati da će me bilo kakva kazna i oduzimanje dozvole natjerati u zbjeg tipa Irska ...

uređeno: od Bajađora
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što si točno dobio od policije? Obavezne prekršajne naloge za svaki pojedinačni prekršaj, obavezni prekršajni nalog za sve prekršaje zajedno ili...?

Što god da si dobio, jesi li se žalio i kako?

Ako se radilo o obaveznim prekršajnim nalozima, nećeš imati pravo žalbe na presudu.

I kazniti te može bilo koji policajac, pa makar i onaj zadnji koji je došao na mjesto događaja (pa i neki koji nije bio tamo), a ako treba, sud će one koji su utvrdili prekršaj zvati kao svjedoke.

I kako to da ti se to isto dogodilo 2 puta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najprije zahvaljujem na trudu koji ulažete na ovim stranicama.

Dobio sam prekršajni nalog za sve skupa i uložio prigovor, bilo ročište i sada će zvati prometnog policajca koji nije bio nazočan počinjenju ( ne ) djela. Ako on ima pravo napisati prekršaj bez obzira što ga nije neposrednim opažanjem uočio već usmenom predajom te ako nemam pravo žalbe onda idem pakirat kofere. Drugi put su me pratila dva krim policajca na udaljenosti od 200 metara i nisu vidjeli da sam skrenuo u uličicu prije semafora pa su mislili da sam prošao na crveno i pobjegao. Ovi bi bilo još i upitno da ja nisam bio na motoru od 660 ccm i nakon 500 metara parkirao uz cestu, nakon čega su oni dojurili i pretres. Inače su me do sada pretresli oko 40 puta a ja niti pijem niti pušim niti se drogiram još mi rodica radi u prometnoj policiji ali nisam tip koji bi ugrožavao nečije radno mjesto radi prometnog prekršaja. Inače radim u ministarstvu mora i imam 21 godinu i profi vozač.

U prvom slučaju semafor ( crveno svjetlo uopće ne radi )

uređeno: od Bajađora
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 37 minuta, Bajađora je napisao:

Ako on ima pravo napisati prekršaj bez obzira što ga nije neposrednim opažanjem uočio već usmenom predajom

Ima, ali možeš tražiti da se pozove i onaj koji policajac je uočio prekršaj, tj. koji je postupao prema tebi.

 

Prije 37 minuta, Bajađora je napisao:

Inače su me do sada pretresli oko 40 puta

Ovo baš nije uobičajeno... Gdje stanuješ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Split, ali nema tu izravne namjere nego se ja uvijek nađem na krivom mjestu u krivo vrijeme,inače je samnom u razred išao sin od načelnika ali mu nisam nikad spominjao ove moje probleme jer ne želim nikoga dovodit u neugodnu situaciju. Pretpostavljam da je sve krenilo kad prvi put nakon položenog vozačkog nisam htio specijalnom policajcu puhat balun iz revolta i onda sam platio 5000 kn i godinu bez vozačke pa me sada svaki put imaju na piku. Ima li još koji pravni savjet vezano uz gore navedeno. Totalno sam isfrustriran. Jedva čekam završit ovu drugu školu i " Magla ". Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovaj put mi se sestra od 12 godina smrzavala čekajći me na ulici pa mi se žurilo i zato sam bio i revoltiran a niko mi nije vjerovao. Mogao sam ja svoje probleme rješit s par telefonskih poziva ali u mojoj obitelji je čast i ponos na prvom mjestu. Ona ista čast zbog koje se moj otac vratio iz inozemstva 1991 g. ratovat u hrvatsku i zbog koje je sada nezaposlen na zavodu s ptsp dijagnozom koju nije sebi htio priznat. Mislim da nije bilo tih časnih i ponosnih ljudi da ne bi bilo ni ovoga foruma. Hvala na savjetilma.

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija