Jump to content

Rjesavanje vlasnistva (tuzba ili?)


zex16

Preporučene objave

Postovani, zanima me postupak rjesavanja vlasnistva na nekretnini. S obzirom da nemam pojma o imovinsko-pravnim postupcima, molio bih Vas za savjet. Naime, stvarni vlasnik c.zem.100/1 (broj izmisljen) je moja obitelj zadnjih 80-ak godina. U posjedovnom listu su upisane osobe a, b i c (svaki za odredeni udio). Te osobe vise nisu zive i za njih nitko od starijih ljudi u selu ne zna tko su oni. Zemljisne knjige su izgorjele u 2. Svjetskom ratu, nikakvih ugovora nemam jer su ostali u kuci, koja je izgorjela u Domovinskon ratu. Sad, sto da napravim, koji je postupak da se uknjizim na jedan dio te cestice, tocnije 1/3 cestice koja je moja? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno komplicirano. Barem da imate bilo kakovu dokumentaciju (ili možete pribaviti kopije istih), ZK sud u kojoj zemljišna knjiga nije osnovana ili iz drugih razloga ne postoji, na osnovu tih dokumenata izdala bi Potvrdu kojom se dokazuje vlasništvo te na temelju nje izvršili promjenu i u katastru. Ovako vam jedino preostaje event. tužba za utvrđivanje vlasništva za koju će te trebati pomoć stručne osobe i natemelju nje ishoditi spomenutu Potvrdu. Prije toga valjalo bi vam se informirati postoji li za vašu K.O. plan za katastarsku izmjeru (ili je u toku) koja bi vas event. rješila parnice. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vec sam se informirao. Nova izmjera se nece ubrzo raditi, tako da nista od toga. Danas sam u razgovoru sa jednim covjekom dosao do saznanja da mi ne preostaje nista drugo nego tuzba.  Nesto je napomenuo kako se tom tuzbom dobije presuda zbog ogluhe (tuzbenici se ne mogu pronaci pa im se dodijeljuje privremeni zastupnik u vidu odvjetnika). Ta presuda se odnese u geodetski ured da se na osnovu nje vrsi parcelacija zemljista. Sve u svemu, morat cu kontaktirati nekog odvjetnika pa da vidim kako to sve ide u detalje. Hvala na pomoci spitfire. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija