Jump to content

Porodiljna naknada


Ribach

Preporučene objave

Poštovanje,

imam par pitanja koje muce iskreno sad i mene jer se situacija unazad mjesec dana, sto se tice radno-pravnih odnosa, promijenila.

Naime u 2017 godini od 1-4 mjeseca radnica je bila prijavljena na neodređeno sa punim radnim vremenom, placa netto 3000kn. Uslijedio je otkaz od strane poslodavca radi smanjenog obujma posla, mjesec dana radnica je na burzi i uspijeva se zaposlit i onda opet ide prijava od mjesec dana na puno radno vrijeme, no placa nije isplacena, firma odlazi u stecaj i radnica daje otkaz, tu je prijava netto minimalac, 2700kn. Opet na burzu i opet se uspije zaposlit na pola radnog vremena od negdje 7 mjeseca sad do 16.10. kada opet dobiva otkaz jer i ova firma ode u stecaj. Trudna je ostala u 5 mjesecu no do 7 nije saznala i sad kad zna termin i sve ima nedoumicu jer je pronasla posao u novoj firmi kojoj trudnoca ne smeta, radi se o poziciji web administratora, posao koji se moze odradivat i doma i vrlo rado bi ju zaposlili, tu bi joj placa bila netto 4000kn i na puno radno vrijeme...ono sto i mene zanima jer se nisam susrela s ovakvom situacijom pa joj nisam znala nista konkretno reci je da li da se zaposli jer ce primiti do porodiljnog samo jednu placu, proci ce najvise mjesec i pol od prijave do odlaska na porodiljni...i nezna sto je isplativije. Ostati doma i primati naknadu za nezaposlenu majku i nemati obavezu raditi od doma( jer kod prijave je odgovor da bar 3 sata dnevno odradi administraciju), ili da se prijavi i tako odrađuje. Nedoumica je  radi naknade jer nezna sto ce joj se uzeti u prosjek radi tih prekida ugovora kroz godinu dana i da li bi joj naknada uopce bila veca ako se zaposli i ode na porodiljni nakon mjesec  pol? 

Svaki savjet ili rješenje je dobrodošlo i hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija