Jump to content

Raskid darovnog ugovora


korektor

Preporučene objave

Bivši suprug i ja smo darovali kuću našim sinovima. Radi poreza kuća je glasila na supruga, iako je pravno jedna polovica moja (on to ne osporava), kupljena je u braku. Sinovi se još nisu uknjižili, tako da još uvijek glasi na supruga, ja sam se kod darovanja odrekla potraživanja svog dijela. Međutim nakon nekih neugodnih stvari i sramote koju je jedan od sinova napravio, ja bih svoj dio darovanja povukla tako da on ništa ne dobije. Je li to moguće kada nije bilo pravne podjele imovine i u biti ja ne postojim kao suvlasnik nego samo kao darovatelj. Darovanje je ovjereno kod javnog bilježnika prije 4 godine. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, korektor je napisao:

u biti ja ne postojim kao suvlasnik nego samo kao darovatelj.

U citiranoj činjenici i leži vaš problem obzirom da svoje pravo stečeno po samom zakonu niste upisali u zemljišne knjige,glede čega bi u svakom postupku usmjerenom na pobijanje ugovora morali dokazivati svoje pravo(su)vlasništva.

Činjenica da je u konkretnom slučaju jedan bračni drug raspolagao bračnom stečevinom neutječe na pravnu valjanost ugovora,obzirom na postojanje suglasnosti drugog bračnog druga u smislu odredaba čl.37 st.2 Obiteljskog zakona.

Opoziv učinjenog darovanja je moguće u slučaju osiromašenja darovatelja i grube nezahvalnosti na strani obdarenika,o čemu se više puta pisalo na forumu(u tražilicu foruma unijeti ključne riječi "Opoziv darovanja")

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija