Jump to content

Buka iz ugostiteljskog objekta


SanelaB

Preporučene objave

Poštovani,

trebam savjet što sve pravno mogu poduzeti po pitanju nesnosne buke vikendom iz ugostitetljskog objekta koji se nalazi ispod mog stana. Do sada bih pozvala policiju nadležnu za kvart pa se događalo da tek nakon što treći put dođe policija, objekt zatvore. Vlasnikova djevojka se pri izlasku policije poziva na svog brata u policiji. Kome sve prijaviti ovakvu situaciju?

Hvala.

uređeno: od SanelaB
ispravak pogreške
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisati dopis u kojem ćeš navesti da lokal učestalo radi izvan radnog vremena, da se iz njega čuje velika buka i da sumnjaš u nepravilno izdavanje računa, pa ga pošalješ policiji, turističkoj inspekciji, sanitarnoj inspekciji, carinskoj i poreznoj upravi. Pošalješ preporučeno s povratnicom, pa kad vidiš da im je došlo, nazoveš pitati što su poduzeli. I tako zoveš dok ne poduzmu nešto. Bilo bi dobro da ga potpiše više stanara. Imate predstavnika stanara?

A policiju zoveš svaki put kad galame i produže. Ako će se to ponavljati, onda pošalješ pritužbu na MUP, pa će biti malo konkretniji.

Uglavnom, i jedno i drugo je proces, pa ga započni što prije ako ti smeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o kući koja zapravo funkcionira kao zgrada. Više stanova, svima smeta buka,ali svi šute i jambraju. Osobno sam pokušala bez policije na lijep način s vlasnikom,ali on bi jedno ispričao i nastavio po svome pa sam odlučila krenuti drugačije u rješavanje problema jer kad mi dođe vikend već popodne imam grč od onog što će ovaj vikend biti...Noć vještica, rođendan, Martinje ili nešto dr. Lik dovuče živu glazbu u birc, sad si zamislite da u prizemlju kuće udara kontrabas,harmonika ...do dva , tri ujutro. U neku dodatnu izolaciju nije uložio ništa, stavio knauf da prekrije stare zidove. Kat iznad to zvuči kao da vam je u spavaćoj sobi orkestar, uz naravno deranje, lupanje,razbijanje. Ono,užas. Može još samo zašto se šalje i carinskoj prijava?

Hvala na dosadašnjim savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jednom hvala na svim odgovorima. Vidim da će ovo biti proces,ali obzirom na sinoćnji događaj, definitivno ne mislim odustati. U međuvremenu sam dobila informaciju da za živu glazbu u ugostiteljskom objektu mora imati drugačije uvjete od ovih koje on ima i da je prema Zakonu o autorskom pravu vlasnik prostora  dužan  podmiriti naknadu za javnu izvedbu  odnosno vlasnik prostora / organizator događaja (što čisto sumnjam da je napravio).

 Ako itko ima iskustva s mojom problematikom,bilo bi mi drago da mi se javi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija