Jump to content

Dug po priključku za vodu - suluda situacija


coffe

Preporučene objave

Dakle, molim pomoć oko razrješenja sulude situacije.

 

Bivši sam vlasnik roh bau prostora, dakle goli zidove bez ikakvih instalacija ili cijevi. Bivši vlasnik me uopće nije upozorio da postoji brojilo za vodu. Promjena vlasnika prijavljena je predstavniku stanara te su računi za pričuvu uredno dolazili. I samo to. Početkom ove godine prodajem prostor, i nakon par mjeseci dolazi mi  novi tj. sadašnji  vlasnik i tvrdi da na prostoru postoji brojilo, te da postoji dugovanje za nekakav paušal (bez obzira što nije bilo potrošnje), i traži da to podmirim jer kao u Vodovodu mu ne dozvoljavaju prebacivanje brojila dok se dug ne plati. Da stvar bude luđa, brojilo glasi na neku firmu i taj dug  je navodno već i utužen te postoji pravomoćna presuda ali se vodovod ne može naplatiti jer  je firma u međuvremenu otišla u stečaj. Zovem bivšeg vlasnika koji mi tvrdi da nikada nije tražio brojilo, da nema pojma da isto postoji niti kakva je to firma. Mi jesmo u kupoprodajnom ugovoru stavili stavku da on podmiruje sve troškove do datuma prodaje, no ovaj paušal i dug se navodno uveo 2012., dakle dok je prostor bio moj. Sa troškovima odvjetnika i te parnice dug se popeo na cifru koju ja ne mogu podmiriti jer je prostor prodan da zatvorim dio ogromnog kredita (ja sam jedan od CHF nesretnika), dakle te love nema.

Sadašnji vlasnik me maltretira da platim dug jer da njemu ne daju da prebaci brojilo na sebe a ja dug ne mogu niti želim platiti jer brojilo glasi na nekog sasvim trećeg, dug je utužen na treću osobu i tko sam ja da sada to plaćam, a uostalom nikada mi nije došao račun mada su očito znali moje podatke kad su slali račune za pričuvu.

K tome je potpuno nejasno tko je trebao dostaviti promjenu podataka za to brojilo, jer nigdje ne mogu jasno napisano pronaći koji propis definira tko je dužan prijaviti promjenu podataka u ovakvim slučajevima, novi vlasnik, stari ili predstavnik stanara.

Šta mi je činiti? Mogu li ja uopće predati žalbu na dug temeljem zastare kada niti glasi na mene i već je zbog donesene pravomoćne presude ta "zastara" poništena i sad je zastarni rok 10g? Može li me novi vlasnik utužiti za povrat ako on plati taj dug?

uređeno: od coffe
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , coffe je napisao:

Dakle, molim pomoć oko razrješenja sulude situacije.

 

Bivši sam vlasnik roh bau prostora, dakle goli zidove bez ikakvih instalacija ili cijevi. Bivši vlasnik me uopće nije upozorio da postoji brojilo za vodu. Promjena vlasnika prijavljena je predstavniku stanara te su računi za pričuvu uredno dolazili. I samo to. Početkom ove godine prodajem prostor, i nakon par mjeseci dolazi mi  novi tj. sadašnji  vlasnik i tvrdi da na prostoru postoji brojilo,

Šta mi je činiti? Mogu li ja uopće predati žalbu na dug temeljem zastare kada niti glasi na mene i već je zbog donesene pravomoćne presude ta "zastara" poništena i sad je zastarni rok 10g? Može li me novi vlasnik utužiti za povrat ako on plati taj dug?

o kakvom se prostoru radi. iz napisanog zaključujem da se radi o zgradi (prestavnik stanara).

onaj na koga glasi brojilo(vodomjer) dužan je podmiriti troškove.  nisi tražio vodomjer i prikljčak na vod?

dali svaki stan u zgradi ima svoj vodomjer ? ili postoji jedan zajednički?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija