Jump to content

Poziv na očitovanje mrtvom posjedniku i mrtvim suvlasnicima


Bili9

Preporučene objave

Katastar, po zahtjevu stranke za promjenu činjeničnog stanja u katastarskom operatu, šalje pozive mrtvom posjedniku i mrtvim suvlasnicima nekretnine (njegovoj braći) , da se očituju na promjene, uvidom u parcelizacijski elaborat. 

Zbog, neodazivanja, na očitovanje, gore navedenog posjednika i suvlasnika nekretnine  (razlog neodazivanja je jasan, svi su mrtve osobe više od 70 god.), Katastar donosi Rješenje i Prijavni list, sa navedenom promjenom, koju treba izvršiti.

U Rješenju kao razlog neodazivanja, je naveden: pozivi nisu uručeni jer su osobe nepoznate.

Stvarni knjižni nasljednici nekretnine, po današnjem vlasničkom listu, su svi živi, ali oni nisu dobili nikakav poziv na očitovanje.

Dali je Katastar postupio u skladu sa Zakonom?

LP

Bili9

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stranka je kupac dijela nekretnine (parcele). Postoji uredan ugovor o prodaji,(kupnji) izvršenoj prije 30 god. sa jednim od suvlasnika nekretnine. Ugovor o tadašnjoj kupnji, sadašnji suvlasnici (po iredu) priznaju, on je nesporan.

Promjena bi bila,nastajanje nove parcele i izdvajanje iste, u novi ZU, sa upisom novog vlasnika (po ugovoru) u Zemljišniku.

Da li je ovakav tijek, upisa vlasništva ispravan? Nije li kupac, po izradi Parcelizacijskog elaborata sa Prijavnim listom trebao kontaktirati sve žive nasljednike (nema ih puno), za koje on zna da postoje, i oni znaju za njega, kao kupca.

NAPOMENA: Sadašnjim živim nasljednicima (po iredu jednog od gornjih pokojnika), navedena nekretnina je naknadno pronađena imovina,( i to je u postupku) jer se otkrilo, da se cijela jedna KO sa jako vrijednim nekretninama), nije nalazila u njegovoj Ostavini! Usput pitanje: Kako je to moguće? 

LP Bili9

@Matrix Hvala na sudjelovanju i pomoći.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam Vas shvatio,kupac je sklopio kupoprodaju sa jednim od suvlasnika za točno određenim fizičkim dijelom suvlasničke nekretnine(izražen isključivo kvadraturom) a ne suvlasničkim dijelom,što po meni osobno nije valjano,obzirom da se radi o suvlasništvu.

Druga nepoznanica,tko je dopustio parcelaciju nekretnine,odnosno cijepanje iste i formiranje nove k.č. ,budući da je potrebna suglasnost upisanih vlasnika.

, Bili9 je napisao:

navedena nekretnina je naknadno pronađena imovina,( i to je u postupku) jer se otkrilo, da se cijela jedna KO sa jako vrijednim nekretninama), nije nalazila u njegovoj Ostavini! Usput pitanje: Kako je to moguće?

Ni prvi ni zadnji put da se tako nešto dogodi,jer u konkretnom slučaju nekretnine nisu prijavljene u ostavinsku masu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija