Jump to content

Prekršajna prijava zbog "ilegalnog" posjedovanja tableta


Stuffs

Preporučene objave

Pozdrav,

Prije par mjeseci prilikom rutinskog pregleda policije nađene su kod mene tablete helex,pošto nisam imao nikakav recept nisam uopce bio svjestan da su te tablete na popisu zabranjenih a analizu nisu uvažavali dobio sam prekršajnu prijavu i poziv za sud prije nekoliko dana.Zanima me što bih mogao i trebao učiniti sljedece?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovom linku imaš ukratko o prigovorima, a isto vrijedi i za davanje iskaza na sudu. Pri dnu te stranice imaš i primjer pisane obrane za skinuti.

Što se tiče samog prekršaja, ako si imao tablete bez recepta, bit ćeš osuđen. I propis i popis droga/tvari su objavljeni i podrazumijeva se da si upoznat s njima. Problem je što je kazna 5000 kuna, tako da dobro pročitaj ovu temu i isplaniraj na koji način ćeš koncipirati pisanu obranu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima na brzim odgovorima posebice na primjeru pisane obrane,moja doktorica mi u to vrijeme kada je prepisavala lijekove nije napisala nikakav recept nego kao što sam već rekao samo analizu dogovorio sam sada termin sa doktoricom da mi ispiše recept no zanima me hoće li to sada vrijediti pošto je tek sada izdan recept ili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doktorica me uputila u ljekarnu gdje oni znaju za nju i njezine pacijente meni je rekla da račun i recept može izdati tek kasnije pošto joj je ovo novo otvoreni ured a ja sam morao ići raditi sezonski posao gdje nakon par mjeseci sam prestao koristiti te tablete i potpuno zaboravio da ih uopce imam kod sebe u torbi

uređeno: od Stuffs
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, onda se na sudu možeš braniti kako god želiš.

 

Zapravo su 2 opcije:

- možeš probati reći isto ovo čime negiraš prekršaj, pa ćeš vidjeti kakav je stav sutkinje/suca - naravno da ti mogu vjerovati, ali mogu reagirati isto kao i policajci s kojima si pričao, a ako te osude, nemaš pravo na ublažavanje kazne jer si u obrani negirao prekršaj (ako te ne oslobode, kazna je 5000 kuna),

- možeš priznati da si imao tablete bez papira i zamoliti za smanjenje kazne - priznanje, kajanje i olakotne okolnosti (nekažnjavanost, mala primanja i sl.) su uvjeti za ublažavanje kazne (prema iskustvu ljudi s foruma, mada za marihuanu, kazne budu 700-2000 kuna).

 

Kojoj opciji si skloniji?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa zvao sam ju u vezi toga da,no mislim da je možda najbolja opcija kako je korisnik drot13 predložio da priznam krivnju,mada su policajci na ispitvanju mi rekli da ako uistinu imam recept da pošaljem kada mi dođe poziv? ali nisam siguran hoće li to vrijediti pošto će se vjerovatno vidjeti da je recept ispisan sada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam vam aludirao na to da doktorica u vidu očuvanja svoga ugleda i eventualne priče u medijima "pronađe" prvobitno "izdani" recept.

Naravno da vam recept novijeg datuma nece pomoci, eventualno na sudu mozete pokusati objasniti sutkinji da ste "dugogodisnji" korisnik istih tableta, sto je dokaz i novo izdani recept.

Ali najbezbolnije i po vas najjeftinije, bi bilo kada bi imali prvobitni recept.

Sve ostalo ce vas nazalost financijski manje ili vise opteretiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to može biti olakotna okolnost (pokazatelj da ih ne koristiš rekreativno, nego su ti potrebne iz medicinskih razloga).

Ne možeš otići na sud? Prema tome što pišeš i papirima koje sad imaš, možda bi bilo bolje stati pred sutkinju/suca i vidjeti kako diše. Prvo krenuti s negiranjem prekršaja, pravdajući se medicinskim razlozima posjedovanja tableta, a ako vidiš da ti papire koje sad imaš neće uzeti u obzir, onda priznaješ svoj propust i moliš za ublažavanjem kazne. Ako dođeš osobno, mislim da imaš šanse i s prvim pristupom (u svakom slučaju su znatno veće nego da to napišeš i pošalješ, tako da si u pisanoj obrani ograničen samo na drugu opciju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Moj prijatelj koji je maloljetan je pao sa 50ak tableta bez recepta (20ak xanaxa od 0.25mg i 30ak helexa od 0.5 mg) u Hrvatskoj pa me zanima koliku bi on kaznu dobio s obzirom da nikada prije nije kaznjavan i maloljetan je naravno. Ako netko moze odgovoriti bio bih mu puno zahvalan. Pozdrav.

uređeno: od Lekioo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija