Jump to content

Prijetnja kamatarima- što poduzeti


skatana

Preporučene objave

Poštovani!

Suprug je prije godinu dana isplatio kredit u banci. Po kreditu smo imali jamca,dobro smo surađivali i nije bilo nikakvih problema

Jednom prilikom su Jamcu sa računa uzeli jedan iznos,koji smo mu odmah vratili.Kredit je bio hipotekarni i po isplati istog jamac je morao dati banci suglasnost da se nama izda potvrda o brisanju hipoteke sa kuće.

Jučer se pojavio dotični jamac i zahtijevao da mu platimo neki iznos koji mu je Fina uzela onda kada je bio oduzet i onaj iznos. Nije sporno da mu to vratimo,nego se radi o tome da nam on prijeti sa kamatarima, sudskim progonom itd. Mi se želimo zaštititi od tih prijetnji i posjeta. Nakon njegove posjete ,poslali smo mu SMS da nam dostavi ime banke i broj računa na koji možemo položiti taj novac,radi se o 200-300 kn.

Ali on se nije odazvao na to nego nas nazvao i ponovio svoje prijetnje!

Kako da se ponašamo u vezi toga?

Inače je bio pijan,a mi u kući živimo sa troje unučadi starosti od 1 do 7 god.

Hvala na bilo kakvom odgovoru i savjetu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači, formalno ste svoj dio problema riješili i vi njega više ne trebate.

Trebali bi mu platiti te troškove i to na način da imate dokaz da ste platili. Ako on ne želi dati broj računa, možete mu dati i osobno s tim da napravite neku izjavu (koju će on potpisati) u kojoj stoji da je time sav dug riješen i da više nema potraživanja. Ovjera vjerojatno ne dolazi u obzir, pa bi bilo dobro da tome prisustvuje i neki svjedok (da nije član obitelji). Ako ne želi ni to, možete mu pismeno (preporučeno s povratnicom) poslati pismo u kojem ćete isto zatražiti broj računa da bi mu vratili te novce, a možete mu ih poslati i poštom. Kako god da se odlučite, samo da imate neki papirnati dokaz da je to plaćeno radi eventualnih kasnijih pravnih postupaka.

A što se tiče njegovih poziva i maltretiranja, možete ga prijaviti policiji za prijetnje i nametljivo ponašanje. Ako i nema elemenata kaznenog djela, oni će s njim razgovarati (vi najbolje znate hoće li to na njega djelovati). Uglavnom, nema vas pravo maltretirati, pogotovo ako ste spremni nadoknaditi mu i te troškove.

Što se tiče kamatara, tu ste potpuno mirni, nitko od igrača ne bude uzimao tako mali dug...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija