Jump to content

radno iskustvo


lu11

Preporučene objave

poštovani, molim za malu pomoć,

 dakle mene interesira kako se u praksi  tumači "najmanje jedna godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima", prilikom zapošljavanja u jedinici lokalne samouprave, tj. općine - a sve sukladno "zakonu o službenicima i  namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi" čl. 13. st. 3.

naime, prilikom jednog natječaja za zapošljavanje u općini (u kojem sam dao molbu),  imam namjeru osporavati "rješenje" kojim je za radno mjesto izabran kandidat koji po meni ne ispunjava tražene formalne uvjete, tj. nema minimalnu "jednu godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

naknadnim uvidom u dokumentaciju, konstatirao sam da taj kandidat ima SSS stručnu spremu elektrotehničkog smjera,  a za natječaj  je donio potvrdu jednog komunalnog poduzeća u kojem stoji da je on u tom poduzeću radio sezonski nekoliko godina uzastopce (preko ljeta), te je tamo kroz više godina ukupno sakupio 13 mjeseci radnog staža, a u opisu obavljanih stoje poslovi poput, "blagajnik na naplati parkirališta" i slični sezonski pomoćni poslovi, apsolutno niti jedan posao elektrotehničke struke.  

sukladno čl. 13 st.3 gore navedenoga zakona, molim za pojašnjenje dali imam argumenata za osporavanje njegove "potvrde" o radnom iskustvu po tom zakonu.

 

unaprijed zahvaljujem

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav,

 opet molim za malu pomoć u mome slučaju, predao sam žalbu na "rješenje" načelniku općine prema uputi o pravnom lijeku (kako je gore opisano u mome slučaju), međutim načelnik općine je izjavio ako budem u pravu pravu sa svojom žalbom, da će on u tome slučaju "poništiti natječaj".

zanima me odgovor na pitanje dali sukladno gore navedenome "zakonu o službenicima i namještenicima u jedinicama lokalne samouprave" čl. 24. ,  poništenje natječaja može izvršiti načelnik općine ili pročelnik jedinstvenog upravnog odjela koji je i raspisao natječaj tem temeljem toga zakona, a načelnik samo odlučuje o mojoj žalbi.

unaprijed zahvaljujem

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija