Jump to content

Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu KZ čl 227.


ghostrider666

Preporučene objave

Prijatelj mora dat iskaz/ispitivanje okrivljenika (koji se snima po novom ZKP-u) u policijsku postaju radi gore navedenog KD-a iz KZ-a čl 227. :ideja:

Postoji brdo olakotnih okolnosti (nikada osuđivan niti vođen postupak protiv njega za KD, sitni prometni prekršaji koji su svi plaćeni, jedna prometna do sada u kojoj je kriv, negativan alkotest, i sam je oštećenik- TTO , drugi oštećenik- TTO je njegova djevojka koja neće podići kaznenu prijavu niti ga privatno tužiti, po oštećenju na vozilu se vidi da nije bila velika brzina...). Nije mu svejedno pogotovo zbog tog snimanja i kazne zatvora koja je navedena u stavkama članka, pošto nije bio baš u doticaju sa policijom, dorhom, sudovima i zakonima.

PITANJA:

  1. Kako izgleda to novo davanje iskaza pred kamerama?                                                                                                                                                                                            
  2.   Treba li mu odmah i za to odvjetnik ili tek za ročišta na sudu?
  3. Koliko traje cijeli taj postupak/kada može očekivati presudu?
  4. Koju kaznu može očekivati?
uređeno: od ghostrider666
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Sjedne s policajcima u prostoriju u kojoj su kamere (vidljive su), upoznaju ga s pravima i razlogom postupanja, uzmu mu podatke, potpiše hrpu papira (da je upoznat s pravima i sl.), te kreće ispitivanje. Prvo daje svoj iskaz, a onda mu oni postavljaju pitanja. Može iskazivati, a može se braniti šutnjom.

2. S obzirom da je snimka dokaz u postupku, bilo bi dobro da odmah ima odvjetnika. Ako mu je to preskupo, da barem ranije ode kod odvjetnika po savjet je li mu bolje iskazivati ili se braniti šutnjom.

3. Ovo kod policije ovisi o tome koliko će trajati razgovor, a što se tiče postupka, ovisi o državnom odvjetništvu i kasnije sudu. Može biti gotovo za par mjeseci, a može i za par godina.

4. Ovisi o okolnostima događaja, nemoguće je reći ovako napamet. Pogledaj u KZ-u koje su propisane, a vjerojatnija je uvjetna kazna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija