Jump to content

Rad u popodnevnoj smijeni


stich

Preporučene objave

Dobar dan

Radim u gradskoj firmi  u radnom vremenu od 11:30 do 19:30, pa me zanima dali bi takvo radno vrijeme spadalo u drugu smijenu, jer imamo potpisani kolektivni ugovor s dodatkom na plaču od 10 posto za rad u drugoj smijeni, jer takav dodatak mi ne dobivamo na placu jer su nam rekli da radimo u medusmjeni.

Hvala i spoštovanjem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod nas se radi u 2 smijene. Prva pocinje od 5h do 13h i tu se placa 1 sat nocne, ali idu samo povlastene osobe u prvu smijenu, a mi ostali radimo cijeli mjesec od 11i30 do 19 i 30 ali nama se ne placa dodatak na placu od 10 posto. Pa me zanima dali bi takvo radno vrijeme po zakonu spadalo u 2 smijenu jer ipak imamo vise radnih sati poslije dva sata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo jednog tumačenja kolektivnog ugovora

"Smjenski rad je svakodnevni rad zaposlenika prema utvrđenom radnom vremenu poslodavca koje obavlja u prijepodnevnom (prva smjena), poslijepodnevnom (druga smjena), ili noćnom dijelu dana ( treća smjena) tijekom radnog tjedna. Kod smjenskog rada definiranog na mjesečnoj osnovi mora se raditi ili o mijenjanju smjena ili naizmjeničnom obavljanju poslova u prvoj i drugoj smjeni tijekom jednog mjeseca ( npr. jedan tjedan ujutro, tri tjedna popodne). Kod smjenskog rada na tjednoj osnovi zaposlenik naizmjenično ili najmanje dva radna dana u tjednu obavlja poslove u prvoj i drugoj smjeni"

i iz jednog KU

"– za rad u drugoj smjeni ako službenik ili namještenik radi naizmjenično, ili najmanje dva radna dana u tjednu, u prvoj i drugoj smjeni 10%

znači treba se radit u dvije ili tri smejne da bi popodnevna smjena bila plaćena.

uređeno: od sivko
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija