Jump to content

ODBIJANJE PREKOVREMENOG RADA


Kimota

Preporučene objave

Radim na ugovor od godinu dana. Nakon isteka uredno ga opet produze na godinu dana. Stvar je ovakva : Trebala bi mjenjati kolegu koji ide na godisnji 2tjedna. Znaci radila bi svoju smjenu od 8 do 16 i dio njegove od 16 do 21 i tako 2  tjedna, odnosno 10 radnih dana. Zanima me dali je moguce da mi raskinu ugovor ako odbijem raditi prekovremeno? Moram naglasiti da sam jednom u istom slucaju tako radila prekovremeno samo sto se radilo o 3 tjedna i prekovremeni su mi bili placeni na ruke, i isto tako nisam nista dobila napismeno dali zelim raditi toliko dugo prekovremeno niti mi se sta na platnoj listi pokazuje kao prekovremeno, a druga stvar  u firmi nas radi oko 30 i ono sto je meni sasvim nejasno da samo mene sef pita za te prekovremene(mjesecna satnica mi uredno stima, redovito dolazim i odlazim sa posla, nikad trazila slobodan dan niti uzimala bolovanje, a isto tako sef se nikad nikad nije  zalio na mene zbog posla) Neznam dali se mogu izvuci na to da ako nitko drugi ne radi prekovremene zasto bi onda i ja? Prije par godina dok ja jos nisam dosla raditi u tu firmi jednoj su djelatnici dali otkaz zato sto je odbila raditi prekovremeno i u raskidu ugovora su napisali da je odbijala posao. Stvarno se pitam dali je to moguce? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Znači, vi biste radila 13 sati dnevno odnosno 65 sati tjedno? Jel se ovdje radi o sezonskom poslu ili nekom poslu sa specifičnim radnim vremenom? Pitam vas, jer ukoliko to nije slučaj, već tu u startu postoje dva ozbiljna prekršaja poslodavca.

Inače, za prekovremen rad postoje pravila i procedura propisana čl. 65. Zakona o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija