Jump to content

ugovor o radu


marija37

Preporučene objave

Postovani! Imam jedno pitanje, naime zaposlila sam se kod jednog privatnika koji mi je dao ugovor o radu na odredjeno vrijeme ali bez datuma. radim kod njega vec vise od godinu dana i bojim ga se ista pitati da nebi bilo nekih problema, zanima me dali to znaci da mi moze dati otkaz kad pozeli kad nema datuma na ugovoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 Clanak 12. ZORa kaze da u ugovoru o radu na odredjeno vrijeme mora biti navedeno do kada ugovor traje, u suprotnom se smatra da je na neodredjeno.  Mozete poslodavcu skrenuti na to paznju, pa nek vam stavi datum, ili sutiti i raditi svoje, pa reagirati kad za to dodje vrijeme (poslodavac vas zeli odjaviti). Cuvajte svoj primjerak ugovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh evo me opet.. ovako neki dan mi je dao ugovor da potpisem gdje piše da radim do 30.11.2017 i da ću dobiti novi ugovor sad krajem prosinca, danas je 1.12. nije mi rekao ništa u vezi da ne moram više dolaziti. Dali se može provjeriti dali sam prijavljena uopće, jer je bio slučaj da je jednu radnicu odjavio A ona to nije znala i radila je još pet dana odjavljena.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala da, moram u finu E sad imam još jedan problem( to je katastrofa) neznam dali se to smatra pod mobing. Ovako, jedan dan je gospodin šef sazvao sastanak u 23sata navečer, ja sam bila bolesna ali sam radila zbog priča odeš na bolovanje dobiješ otkaz, zvala sam ga dva puta taj dan nije se javio i poslala poruke da imam temperaturu te da nemogu nazociti sastanku, s tim da sam drugi dan došla na posao baš zbog straha od toga da ne prigovara, ali naravno da je on odlučio me kazniti sa 200kn i stalno me traži da mu te novce dam, da napomenem da nigdje ne stoji i ništa nisam potpisala u vezi toga. Imali smo sastanak neki dan i on je mene toliko isprovocirao zbog tih 200kn i rekao ako ne donesem bit će malo teže sankcije. Mene je već strah kad ga vidim da će me opet tražiti tih 200kn. Neznam dali on može meni blokirati račun ili skinuti s plaće? Oprostite na  pitanjima. Hvala puno

uređeno: od marija37
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 51 minuta, marija37 je napisao:

Što se ugovora tiče , to su muljaze prvi ugovor na određeno bez datuma, nakon godinu i pol donesao mi drugi ugovor koji je trajao do 30.11 2017 potpisala ga 29.11 2017 i to još moram provjeriti jesam li uopće prijavljena,spremačica od 6-13, svaki dan pa i subotom, znači 42sata tjedno. Ponekada i nedjeljom poslije nekih svadbi za djabe. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako zadnji ugovor na određeno koji ste potpisali nosi datum do 30.11.2017. a vi još

uvijek radite na istome radnom mjestu i istu vrstu poslova, vi ste prema zakonu o radu 

sada zaposleni na neodređeno vrijeme.

Znači, ako se želite boriti za svoja prava i svoje radno mjesto, ne potpisujte nikakve nove ugovore/dogovore/sporazume

već normalno dalje radite i čekajte potez poslodavca.

Kada se to dogodi javite, pa ćemo vas dalje uputiti što i kako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam pitanje, nije vezano za pitanje forumašice. No činilo mi se ko prikladna tema. Radim preko mjere stručno osopobljavanje. Posladavac mi je dao svoj ugovor o radu, te HZZ svoj i navodno oba vrijede? (znači dva različita ugovora onstručnom osoposobljavanju) Tj. zašto poslodava ima i svoj? Također ako mi netko može polsati u PM broj ili email nekog odvjetnika za savjet za radno pravo. Hvala unaprijed. Isprike ukoliko sam promašio temu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija