Jump to content

Ima li KD?


Luka639

Preporučene objave

U svakom slučaju, prvo neka djevojka to prijavi Facebooku da ugase račun.

Moguće je kazneno djelo "nedozvoljena uporabe tuđih podataka" iz čl. 146. Kaznenog zakona, ali ovisi o namjeri osobe i procjenjuje se u svakom slučaju zasebno.

O kakvom računu se radi? Netko se baš predstavlja kao ona ili se radi o lažnom profilu sa slučajno odabranom njenom slikom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako profil nije usmjeren na nju osobno (ne predstavlja se kao ona i ne radi joj nikakve probleme, osim što koristi njenu sliku), a prema ovom što pišeš nije, mislim da nema elemenata kaznenog djela, ali ima kršenja pravila Facebooka. Prijaviti njima lažni profil (stvarne slike mogu vidjeti na njenom originalnom profilu), pa neka ga obrišu. Koliko mi je poznato (mada ga osobno ne koristim), to i rade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod "probleme" sam mislio na probleme baš za nju - predstavlja se kao ona, u njeno ime sudjeluje u raspravama i sl., što je bitno za eventualnu namjeru počinitelja. Ako toga nema, onda nema niti neke namjere i njena slika je iskorištena slučajno. Time ne opravdavam onog tko to radi, ali bitna je razlika između tih načina korištenja njene slike.

Po meni, policiji nemate što prijavljivati, ali može prijaviti Facebooku da maknu taj profil. I treba  to napraviti što prije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , drot13 je napisao:

Po meni, policiji nemate što prijavljivati, ali može prijaviti Facebooku da maknu taj profil. I treba  to napraviti što prije.

Da, policija nema što raditi, jer se ne radi o KD, kad bi i bilo indicija za KD teško bi se dokazalo, jer ima toliko sličnih osoba, tako da sam mišljenja da, stvarno, policija nema osnove za neku intervenciju, u potpunosti se slažem sa Vama...

Također će to biti teško riješiti i prijavom Facebooku, jer, jednostavno, se oni drže "grbavi" oko tih i takvih stvari, može probati, ali čisto sumnjam u neki uspjeh...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam odličnu vijest.Iako je taj profil otvoren prekjučer već jutros kad smo išli provjeriti nije ga bilo.Nismo ništa prijavljivali fb administraciji ali hvala Bogu izgleda da se više ne može raditi po fejsu što je koga volja.Profila uopće nema a još noćas je postojao.Inače u dva dana taj profil skupio je gotovo 3500 prijatelja s kojim ciljem da mi je znati je sva ta fejk igra nekog nedoraslog pojedinca.Hvala svima na savjetima !

uređeno: od Ante119
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija