Jump to content

Ostavina nakon smrti u Švicarskoj...


Viva76

Preporučene objave

Poštovani,
Suprugov brat je preminuo prije 9 mjeseci u Švicarskoj, gdje je živio. Imao je hrvatsko i švicarsko državljanstvo. U Švicarskoj promijenio osobno ime (u drugu verziju istog imena), na hrvatskim dokumentima nažalost to nikada nije dao promijeniti. Rastavljen, ima dvoje djece. U Hrvatskoj ima imovinu. Tko pokreće ostavinski postupak i na koji način? Kako se rješava problem "duplog" imena u ovakvim slučajevima?

Hvala.
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo što ću napisati uzmite s rezervom (i slobodno me isprave oni koji imaju konkretnijih saznanja) poradi međunarodnog elementa, koji komplicira proceduru - mišljenja sam da bi prvo trebalo pribaviti određenu ispravu o utvrđenoj činjenici smrti ostavitelja, a koja bi bila izdana od strane odgovarajućeg subjekta iz Švicarske konfederacije (moguće i bolnice ukoliko je tamo preminuo), nakon čega bi s tim dokumentom bilo potrebno pribaviti od nadležnog matičara u RH (onog koji vodi matice u koje je upisan ostavitelj) smrtovnicu i predati istu na sud, čime bi se inicirao ostavinski postupak što se imovine u RH tiče.

Glede ove promjene imena, bilo bi potrebno ishoditi dokument izdan od nadležnog upravnog (ili sudskog) tijela Švicarske konfederacije, kojim se potvrđuje promjena osobnog imena ostavitelja i dokazuje identitet odnosno slijed u osobnom imenu ostavitelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija