Jump to content

Nepravilnost kod provođenja postupka javne nabave


Janko Strižić

Preporučene objave

Pozdrav!

Dakle ovako... u jednoj velikoj tvrtki provodi se postupak javne nabave određenih artikala za koje je tražena dokumentacija razne vrste (izjava o sukladnosti, EU certifikati i slično). Administracijski dio natječaja prošle su tri ponude i sada pregledavamo dostavljenu dokumentaciju. Prilikom pregleda utvrđeno je kako su dva ponuditelja krivotvorila jedan EU certifikat koji smo tražili. Certifikacijska kuća se javila sa izjavom kako oni nisu izdali takav certifikat, a i vizualno se vidi uređivanje teksta/pozadine. Prema Kaznenom zakonu riječ je  o ozbiljnom kaznenom djelu, ali me zanima što kaže na to Zakon o javnoj nabavi? Možemo li na temelju Zakona o javnoj nabavi tražiti daljnje izuzeće kompromitiranih tvrtki?

Općenito, kako stati na kraj ovakvim stvarima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dakle, po mom mišljenju, iako nije utvrđeno u kaznenom postupku da se radi o kaznenom djelu (iako, s tim u svezi predlažem da podnesete kaznenu prijavu protiv počiniteljskih poduzeća, pa neka "institucije rade svoj posao"), u skladu s izjavom certifikacijske tvrtke predlažem da izuzmete navedene tvrtke iz daljnjeg postupka s obzirom da ne udovoljavaju formalnim uvjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija