Jump to content

Poslodavac ne prikazuje prekovremene


v_rex

Preporučene objave

 Pozdrav. Radim jednoj zagrebackoj firmi vec 6- tu godinu i od prvog dana imam jako puno prekovremenih. Do ove godine mi ih uopce nije placao a od 2017 je ipak poceo nesto sitno placati. Kroz cijelu godinu imam u prosjeku 250 radnih sati na mjesec. Gazda mi za to po novome isplacuje nesto sitno novca (naravno uvijek premalo i uvijek nesto mulja) ali mi on te prekovremene uopce ne prikazuje na platnoj listi: pretpostavljam da je to zbog toga jer ne smije 'pisati' toliko puno prekovremenih, nego mi umjesti toga uvijek prikazuje nekakvi bonus koji bude drukciji iz mjeseca u mjesec. Vezano za tu situaciju, imam jedno pitanje. Posto cu ga jednoga dana sasvim sigurno tuziti za neisplacene prekovremene sate 5 godina unatrag i za jos 10- tak drugih krsenja zakona o radu, zanima me da li u toj tuzbi mogu traziti placanje neisplacenih prekovremenih i za 2017. godinu, s obzirom da mi za tu godinu prekovremeni rad nigdje nije evidentiran niti (legalno govoreci) placen? Istina je da mi ove godine taj tzv bonus isplacuje, ali mi na platnoj listi uredno pise (npr) 168 sati? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I nemojte cekati s time, mjesecima, godinama...

Jer je upitno sto ce te moci nakon odredjenog proteka vremena: dokazati, svjedoci koji se nicega nece sjecati, bivsi/sadasnji radnici nevoljni za suradnju, stecaj firme, naplativost svega nakon toliko vremena.

Odmah sada krenite sa svime, prijavama-tuzbama, jer dok iste i rezultiraju (ne)pozitivnim ishodom ce proci vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija