Jump to content

Korisnik grobnog mjesta


Mladen88

Preporučene objave

Hi, Sto tocno znaci Korisnik grobnog mjesta u ostavniskoj raspravi,  U mom slucaju grobno mjesto u kojem su sahranjeni clanovi moje obitelji je u ostavinskom postupku pripalo drugoj osobi (sada je on korisnik grobnog mjesta).

Ako korisnik u ovom slucaju znaci i vlasnik grobnice moze li on traziti izmjestanje svih iz grobnice ako zeli prodati grobnicu i sl. ? Ako da jesam li ja duzan to napraviti o svom trosku ?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanimljivo pitanje, jer i ja imam problem sad oko grobnog mjesta. U rješenju o zakupu grobnog mjesta sam naveden kao korisnik, da bi na kraju ta činjenica bila zaobiđena u ostavinskom postupku kao da više nisam, a jedini sam nasljednik. Što se tiče izmještanja kostiju iz grobnice od novog korisnika, to nisam nikad čuo. Obično se mrtvi ostave da počivaju gdje su ukopani prvi put. Ne vidim u tome neki smisao da bi se kosti razmjestile na neko drugo mjesto.

uređeno: od ciciban-jorgovan
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, Mladen88 je napisao:

Ako je grobnica puna a novi vlasnik je zeli prodati logicno da zeli isprazniti grobnicu jer je inace niko nece kupiti. Pitanje je samo dali postoji zakon koji mu to omogucuje.

Mislim da će na to netko stručniji odgovoriti. Možda da odete ipak do uprave groblja? Je li bi vi mrtve ljude izbacivali iz grobnice??:-?  Izgleda mi to skuplja solucija nego kupit novu grobnicu. Ipak ako i postoji ta solucija, u što ne vjerujem, sumnjam da će se netko na nju tako lako odlučiti, jer treba za drugu preminulu osobu naći novo grobno mjesto, a sumnjam da možete narediti nekom krvnom srodniku takve preminule osobe da iskopa svog rođaka jer se vama prodaje grobnica...Onda bi se to masovno radilo iz kojekakvih pobuda...Svatko bi svakome mogao narediti neka svog pokojnog srodnika miče jer mu treba novi prostor ... cccc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja znam posmrtni ostaci nisu privatno vlasništvo i ne može s njima korisnik grobnog mjesta raditi što hoće. Groblja su rex extra commercium i pravo na koristenje grobnoga mjesta se ne prodaje već ustupa ugovorom. Pravo korištenja možete izgubiti ako ne platite grobnu naknadu deset godina.

 

uređeno: od Helena1981 Skreblin
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija