Jump to content

Ovrha alimentacije


tyrion

Preporučene objave

Poštovanje!

Tražim odgovor ma par pitanja. 

Bivši suprug se "službeno" zaposlio nakon dugo vremena, i zbog ovrhe treba početi plaćati alimentaciju. Kaznena presuda ( uvjet od godinu dana , plaćanje duga i redovne uplate) donesena je u listopadu 2015. Ubrzo mu je na finu stiglo rijesenje o ovrsi, koje se nije provodilo jer nije radio. U tom periodu, obavio mi je neke radove i davao od prilike 200 kn mjesecno da bi zadovoljio probacijski ured. Redovnu ratu od 600 kn nikada nije u cijelosti podmirio, dug nikako. Sad me zanima kako će se naplatiti dug, razlike koje su nastale i rate koje su dospjele u periodu neplaćanja. Imam li pravo na kamatu? Koliko točno od njegove plaće se može ovršiti i ima li naplata ovih zaostataka prioritet nad ostalim ovrhama koje dužnik ima?

Također, imam presudu općinskog suda koja je postala ovršna 2013 po kojoj mi duguje alimentaciju od dana djetetovog rođenja, mogu libpokrenuti ovrhu na ukupni iznos?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , tyrion je napisao:

...ima li naplata ovih zaostataka prioritet nad ostalim ovrhama koje dužnik ima?

Također, imam presudu općinskog suda koja je postala ovršna 2013 po kojoj mi duguje alimentaciju od dana djetetovog rođenja, mogu libpokrenuti ovrhu na ukupni iznos?

Hvala!

Ovrha temeljem neplaćanja uzdržavanja, kao i samo uzdržavanje, imaju prioritet nad svim ostalim ovrhama i ustegama...

Može mu se, temeljem neplaćanja uzdržavanja, ovršiti 1/2 njegovih primanja kao što Vam je napisao i poštovani virtalni...

Svakako imate pravo na redovnu, kao i na zateznu kamatu, obračunava FINA po Rješenju o ovrsi....

Da li je ta pravomoćna i ovršna presuda iz 2013. godine bila temelj (ovršna isprava) u postupku sadašnje ovrhe radi neplaćanja uzdržavanja?....ako nije možete temeljem iste pokrenuti ovršni postupak jer nije u zastari...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija