Jump to content

Što je to alimentacija?


muca

Preporučene objave

Zanima me što je to alimentacija: Stvarno bih molila pravno nam obučene suforumaše da mi netko pojasni taj pojam.

Otac dobije skrbništvo. Majka 4 godine ne plati kune uzdržavanja. Otac pokrene ovrhu. Majka tuži za skrbništvo, izmanipulira dijete, uvjeri ga da mu je otac sam đavo i otac da bi spriječio daljnje emocionalno mrcvarenje djeteta, pristane na njen zahtjev o promjeni skrbništva. nakon presude, dug za uzdržavanje se poništava, jer je sada ona zakonska zastupnica djeteta, a to su djetetovi novci, pa taj dug eventualno može uplaćivati sama sebi. A tko je godinama plaćao struju, vodu hranu, itd.? I zašto moji novci ne pripadaju mojoj djeci, a ne meni? Zašto ja svojoj sedmogodišnjoj kćeri nisam dužna dati svoju plaću? Samo zato što živim s njom moja plaća je moja.

Neko može deset godina ne plaćati alimentaciju i onda riješiti dug promjenom skrbništva. Baš zgodno. Jer to su djetetovi novci.

Tko je ovdje lud?????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čovjek ima plaću 2500 kn a žena 10000. ostavi ga i odvede djecu (2) sa sobom i nastavi živjeti sa dotadašnjim ljubavnikom koji zarađuje isto 10000. Šta se dešava. Prilikom rastave inzistira na alimentaciji 50%, kao to je za potrebe djeteta. A potrebe oca? Kako da preživi sa 1200kn ? Alimentacija je uglavnom sredstvo za guljenje očeva i smatram da bi ju trebalo zabraniti dosuđivati u postotku, već samo u fiksnom iznosu s obzirom na dob djece.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

alimentacija bi trebala biti novac koji dobrovoljno plaća onaj roditelj s kojim dijete ne živi.

ali ako taj drugi roditelj ne plaća, moj savjet vam je čuvajte živce i uživajte u igri sa svojim djetetom.

jer ste ipak vi ti koji provodite vrijeme sa djetetom, a onaj drugi povremeno "uskače".

znam da je žalosno, ali je to tako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto mislite da bi to trebalo biti dobrovoljno?

Mislim da svako dijete ima u određenoj dobi podjednake potrebe. Alimentacija je iznos sa kojim se roditelju s kojim dijete živi financijski pomaže...tj djetetu.

To nebi trebalo, po mome mišljenju, biti samo dobrovoljno već i zakonski određeno. Dobrovoljno može biti samo u smislu da ako ima, onaj roditelj s kojim dijete ne živi, još ponešto i nadoda.

 

Onaj drugi koji kako vi kažete "uskače" i ne može drugačije. Zar ne? Ako ste vi zakonski skrbnik. Vaša je dobra volja dali ćete dopustiti više viđanja.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno je meni što je alimentacija. Ali nije mi nikako jasno kako je moguće da promjenom skrbništva roditelj koji dotada nije plaćao prestaje biti dužan. Ispada da je dužan djetetu, pa kad postane njegov skrbnik onda više nije dužan ništa jer dijete živi s njim pa ga on hrani, plaća režije itd.

Nadala sam se da će mi netko otkriti pravni način da se taj dug ne poništi. Kužite, čovjek je 4 godine hranio dijete, plaćao režije, kupovao bicikle, radio rođendane. Dijete je živjelo s njim. Majka nije plaćala uzdržavanje. Otac pokrenuo ovrhu, počela plaćati, dobila skrbništvo i sad više nije dužna 50 000 kn. JEr su to novci koji pripadaju djetetu. Ona više nije dužna ocu djeteta i nakon presude o dodjeli skrbništva njoj, ona će moći obustaviti ovrhu. Kako je to moguće??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao što bigfoot kaže: " alimentacija (hranarina) je povijesno -kršćanska institucija koja u osnovi znaći skrb sposobnog ( obavezno ) muškarca o nemoćnom, nesposobnom za privređivanje, djetetu, isto tako nemočnoj i nesposobnoj ženi i svečeniku , koju tu skrb zaslužuje indoktrinaciji i licemjerju civilizacijske institucije vjere. ......Današnje tumačenje alimentacije je neprirodno, nehumano i ponižavajuće za dijete, njegovu majku i izgleda malo manje za svećenstvo, koje uglavnom svoj osjećaj krivnje i poniženja rješava - državnim ugovorima ( s tzv. državom Vatikan )...

 

Tvoj problem uzrokovan je arhaičnim i primitivnim tumačenjem izvornog pojma alimentacija. Takvo tumačenje uzrokovano je neznanjem, primitivizmom i patrijahalnim, sitno - buržoaskim odgojem provoditelja Obiteljskog zakona Republike Hrvatske, ljudima iz Centara za socijalnu skrb, Obiteljskih sudova i Državnih odvjetništava,. kao i društvenim "naporima " i "stavovima" koje zastupaju i oblikuju (između ostalih ) - sadašnja ministrica Obitelji - kurva i suradnica ratnih zločinaca i profitera Jadranka Vlaisavljević i njezini ideolozi : - Gordana Flaunder Buljan (manipulator netočnim i neznanstvenim činjenicama ), Neva Tolle ( agresivna eksponirana grlata nasilnica)

i njihov medijski eksponent - Kristina Turčin, novinarka Jutarnjeg lista.

 

Njihovi istupi, napori i postupci samo su dio smišljenog zločinačkog plana kako bi priskrbile društveni utjecaj, medijsku moč i prije svega, osnovno i najvažnije - društvena sredstva da bi dalje uživale u svojim privilegijama (sjetite se proslave godišnjice Poliklinike u Sheratonu ) u nezakonitim institucijama poput Poliklinike ( ne postoji u Zakonu o zaštiti zdravlja niti bilo kojem drugom zakonu ....- direktno se izruguje zakonima i svim mogućim ljudskim pravima ) i Autonomne ženske kuće ( i po nazivu i po djelatnosti - fašistoidna diskriminatorska privatna udruga za nestručnu skrb o osobama koje vrlo vjerovatno spadaju pod Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama)

 

S obzirom na gore navedene činjenice - situacija u koju si dospio je sasvim logična i primjerena sadašnjem društvenom trenutku....- iako u biti i osnovi apsurdna , nelogična i nepravedna.......

 

Ono što ti nikako ne treba biti jasno, ono što i meni nije jasno, ono što nikome normalnome i zdravome nije jasno je:

 

- zašto drugi šute ?

- zašto šuti medicinska struka ?

- zašto šuti pravna struka ?

-zašto šute mediji i javnost ?

 

sve to ima svoja objašnjenja, ali bit je u tome: - njihova šutnja nije u redu

 

njihova šutnja je Hrvatska sramota gora od šutnje O PLASTIČNIM BAČVAMA U KOJIMA JE OVA DRŽAVA TRANSPORTIRALA TRULE LEŠEVE U LIKU, o 14 - godišnjim djevojčicama koje su pokapane u parku glavnog grada, o civilima koji su plutali Dravom, Kupom ..... KAKO BI PRIKRILA RATNE ZLOČINE SVOJIH NAJVIŠIH tzv " dužnosnika", odnosno civilizacijskim hrvatskim jezikom rečeno - državnika od 1990 - 2000 i kasnije....

 

Žene u postupku razvoda, prije i nakon njega, su danas u Hrvatskoj zaštičene poput gore navedenih ratnih zločinaca

 

Iz istih razloga.... ...sve nas, A POSEBNO PRAVNIKE, ODVJETNIKE I SUDCE , treba bit sramota zbog onoga što se danas naziva i čini koristeči pojam - ...alimentacija.......

 

 

[

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alimentacija je ukratko: novčani iznos koji plaćaju uglavnom očevi majkama za uzdržavanje zajedničke djece. To su isti oni očevi koji nisu sposobni voditi brigu o djetetu te direktno skrbiti za dijete, pa se dijete dodjeljuje na skrb majci koja to jeste. Ali ti isti očevi moraju biti sposobni financijski brinuti se za to isto dijete, te im se ne uvažavaju nikakve isprike ako to nisu u mogućnosti činiti. Automatski ih se proglašava lošim roditeljem (jer to je jedino mjerilo ) te je takav njihov postupak jasan znak da je dobro odlučeno što je dijete prepušteno majci na skrb.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije dijete oduzeto ocu. Otac je sam odlučio prepustiti skrbništvo majci ucijenjen emotivnim i psihičkim zdravljem svog djeteta.

Otac je nakon 4 godine ne plaćanja alimentacije pokrenuo ovrhu. Njezin odgovor na to bila je optužba za zlostavljanje djece.(I njezino prvo dijete iz prvog braka živjelo je do tada kod njenog bivšeg muža koji je kuhao, prao, odlazio u školu, pisao zadaće, radio rođendane itd) Išli su na kontakte majci vikendom. Kada je otac skužio da ga bivši posinak mulja i laže u vezi škole, htio ga je dovesti u red i zabranio mu neke stvari, našto se ovaj digao i otišao živjeti kod majke. Duže vremena prije toga, majka je svaku nedjelju ignorirala sudsku presudu i ne bi dijete vraćala kući, već u ponedjeljak ili kako bi joj puhnulo. Otac nije htio ići po dijete s policijom. POkušavši joj objasniti da ima obvezu držati se presude, na što je ona rekla da si istu zabije na neko mjesto, on ju utuži za alimentaciju. Nakon toga, ona ga prijavljuje za zlostavljanje fizičke vrste u raznim oblicima i na neku foru djecu dobije da pričaju o tim šatro događajima na CZSS, Poliklinici itd. Poliklinika je rekla da zlostavljanja nije bilo. Možete li vjerovati??

Zahtjev za skrbništvo koje je majka predala ne bi bio prihvaćen jer nema osnove, ali ona dijete ne bi prestala maltretirati uvjeravanjima u zvjersku prirodu oca koji "ga je tukao", pa je otac odlučio da potkupljeno, izmanipulirano dijete prepusti majci kod koje je poželio živjeti, kako bi minimalizirao šanse da ono izraste u najmanju ruku u podvojenu ličnost.

Suci presvjetli su tada rekli da je alimentacija dug prema djetetu, a ne prema ocu i da ga ona od sada može uplaćivati sama sebi, da ocu više ne duguje, jer je sada ona zak.zastupnik djeteta kojem je dugovala alimentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče toga kako je mjerilo očeve roditeljske sposobnosti iznos alimentacije... Majke koje žive sa svojom djecom isto tako ne mogu reći da nisu u stanju financirati tu djecu. One ne mogu reći djetetu "nemam za kruh pa ćemo danas gladovati". Ili "nemam za bicikl". One se moraju snaći i pružiti djetetu najbolje. I smisliti nešto i kad su u totalnoj krizi.

Većina razvedenih očeva ne želi da djeca žive s njima.

Vi drugi ste u veeeelikoj manjini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

muca je napisao:

Većina razvedenih očeva ne želi da djeca žive s njima.

Vi drugi ste u veeeelikoj manjini.

 

 

Na osnovu kojih podataka govoriš o velikoj većini očeva koji ne žele skrb nad djetetom??????

 

Možemo govoriti o velikoj večini očeva koji nisu dobili skrb nad djecom a nikako o tome da oni to nisu željeli !!!!!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ti imaš službene podatke sa hrvatskih sudova o tome koliko muškaraca je tražilo skrbništvo, a nije ga dobilo???

Daj da i mi vidimo tu zanimljivu sociografiju!

Ja kažem, da od svih razvedenih parova o kojima čujem direktno ili indirektno, neki dio je sporazumni, što znači da očevi pristaju na dodjelu djeteta majci, a onaj dio gdje se tuže, e tu stvarno znam samo za dva muškarca koja su tražila djecu.

Pa moje skromno mišljenje temeljeno ne na znanstvenoj faktografiji već na skromnoj obzervaciji svijeta oko mene glasi da manjina razvedenih muškaraca želi živjeti sa svojom djecom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

muca je napisao:

A ti imaš službene podatke sa hrvatskih sudova o tome koliko muškaraca je tražilo skrbništvo, a nije ga dobilo???

 

 

Nemam službene podatke, ja zaključke donosim na osnovu postupka provedenog u mojem slučaju uczss-u prema kojem moj bivši nije imao šanse dobiti dijete osim ako sam registrirani ovisnik o teškom drogama a i to je upitno.

Nemojte miješati činjenicu da netko nije dobio dijete s tim da ga ne želi. Rastavljeni muškarci koje ja poznajem nisu tražili skrb nad djecom jer ju ne bi ni dobili, imali bi znatne materijalne troškove, nepotreban trošak vremena, a o navlačenju s bivšom preko djeteta neću ni govoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u principu radi se i o tome koliko je dijete staro. Ukoliko se radi o djetetu koje ima manje od nekih sedam osam godina tj. još nije krenulo u školu, vrlo vjerojatno će vam već kod prvog sastanka u czss-u dati do znanja da je tako maloj djeci još uvijek potrebna majka i da je za sada najbolje da dijete bude sa njom jer mu je potrebna njena neposredna skrb i blizina. Koliko je to samo izlika czss-a da dijete u večini dodijeli majci a koliko je to zaista potreba djeteta može se raspravljati u nedogled.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

I ja sam odustao od traženja skrbi nad djecom, jer sam siguran da je ne bih dobio, a imao bih itekako velikih troškova, kako materijalnih tako i vremenskih. Brinem o djeci koliko god mogu, i smatram da je bolje novac koji bih davao odvjetnicima i sudovima, usmjeriti na dobrobit djece. Netraženje skrbništva nikako ne znači da se o djeci ne želi brinuti. Kad bi vaga zakona bila postavljena točno na sredinu, bilo bi to mnogo drugačije. A ovako, nama, rastavljenim očevima, ili budućim rastavljenim očevima, ne preostaje ništa drugo nego nada u pravedniju pravdu. Naše pravosuđe i zakoni su razlog što se odustaje od traženja skrbništva nad djecom. Iako sam svjestan da ima slučajeva u kojima se to doista i ne želi. Sa bilo čije strane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Laci,

uz svo dužno poštovanje, zaključak koji se nameće pročitavši vaš post je taj da

a) majka vaše djece ipak nije tako loša osoba

b) da ste sjeli, zbrojili, oduzeli i zaključili da bi vas pravna borba za skrbništvo nad vašom djecom previše koštala.

Muškarac čiji je slučaj opisan u ovoj objavi je dobio skrbništvo nad svojim djetetom po rastavi jer je majka ocijenjena kao psihički nestabilna (sud je tražio vještačenje), jer je dotični gospodin imao dokaze o njenom promiskuitetnom životu (nekoliko izvanbračnih veza za vrijeme trajanja braka) i zato što je sama u svojoj prtljavosti dala naznake da ga je vrlo vjerojatno pokušala ubiti.

Da je vaša bivša takva osoba, kako biste se osjećali da vam odgaja dijete??

Sad se može reći, tko mu je kriv, ali znate da osobe s BDPem savršeno glume i imaju nepogrešivu taktiku lažnog predstavljanja.

Kako biste se osjećali da vaša bivša nagovori vašu djecu da po institucijama govore da ste ih zlostavljali, a vi ste 4 godine bili i majka i otac i financijski, i emocionalno?

Tu majku nije briga kako njezine laži i manipulacije utječu na emoc.i psih. razvoj djeteta. Njoj je jedini cilj bio da prestane biti dužna plaćati alimentaciju. Jer promjenom skrbništva je prestala biti dužna ocu djeteta. dijete je imalo sve što mu je trebalo, a alimentaciju je ona sada dužna samoj sebi jer su to djetetovi novci, a on aje sad zak.zastupnik djeteta.

Skrbništvo je dobila jer je otac na to pristao shvativši da ne može drukčije zaštititi dijete od konstantnog pritiska majke i njenih manipulacija u stvaranju krive slike o ocu "zlostavljaču". A taj čovjek je brinuo i o njenom djetetu iz braka prije, jer je ona kad je po presudi morala predati zajedničko dijete ocu, spakirala i svoje iz prvog braka. I njega je dotični gospodin financirao. i za njega nije primao ništa. I to dijete se okrenulo protiv njega i otišlo majci kad je gospodin zahtijevao učenje i red. Zatim je povukao i polubrata, pa su zajedno s majkom prijavili čovjeka za zlostavljanje. No, ekipa na POliklinici ipak je skužila rupe i nekonzistencije u njihovim iskazima, te ustvrdila da djeca nisu traumatizirana. Ali nitko u sustavu nije se pobunio protiv emoc.zlostavljanja majke nad djecom iako su skužili da se radi o lovi jer se 4 godine nije bunila što joj djeca žive s ocem i bivšim očuhom. Kad je napravio ovrhu, iznenada je postao zlostavljač.

Nemoguće je dobiti zabranu kontakata s majkom i tako je otac odlučio prekinuti maltretiranje djeteta tako što ga je pustio da ode živjeti kod majke.

Razumijete, polubrat njegovog sina za kojeg se brinuo kao za svog po rastavi s majkom svog sina i tog djeteta iz njenog prijašnjeg braka, povukao mu je dijete za sobom. mali je cijelo vrijeme bio njen satelit i čuvao stražu, ako nešto krene mimo njene volje da može iskoristiti njegov utjecaj na mlađeg polubrata.

Sada su djeca veća. Drugi i šesti razred. Više nema pišanja, kakanja, cmoljenja, sad su veliki i mamica ih može ostaviti same i zapaliti u provod. A jedni drugom su društvo i mama i tata.

Laž im je najnormalnija stvar u životu. I kod mame je super jer se ne mora ništa. Ni učiti, ni ići na spavanje u normalno vrijeme, ništa...

A čovjek je bio spreman čitav život se žrtvovati da od njih napravi normalne i poštene ljude. I prodati sve što ima da dobije sud. Ali dijete je bilo nestretno i željelo je ići živjeti majci. Da bude s bratom. A tamo je i ljepše. Iz navedenih razloga.

Djeca uvijek žele popraviti onog lošeg roditelja. I uvijek više idealiziraju onog koji je lošiji.

A dijete koje nije imalo MAJKU u pravom smislu te riječi kad mu je najviše trebala...uvijak će pokušavati to nadoknaditi. Htjeli mi to priznati ili ne, biologija je na njihovoj strani. U njihovim trbusima su spavali devet mjeseci. Njihova fizička prisutnost je potrebna u ranim godinama života. Dugo. i ako im je to uskraćeno, ovaj primjer pokazuje, to im otac, nažalost, ne može nadoknaditi.

KAd vam dijete ne jede kako treba, povlači se u sebe i ništa ga ne zanima osim klasičnog eskapistički beskrajnog igranje komp.igara, onda shvatite da je ipak bolje da živi s majkom i ne sluša više kako je otac zao i zlostavljač, jer njen utjecaj, sve da ga viđa i jedan vikend u mjesecu, ne može se anulirati. CZSS podržava što češću komunikaciju s drugim roditeljem. I tako, nema druge...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija