Jump to content

poziv na sud


robinhood19

Preporučene objave

Postovani,ako mi moze tko odgovoriti.Zivim u inozemstvu i uredno sam odjavljen u RH na policiji i poznata je moja adresa u drzavi gdje zivim,prije par tjedana sudski kurir je donio sudski poziv na adresu mojih roditelja,kad su mu rekli da ne zivim kod njih nije ostavio poziv.Sada me brine da li me moze privesti policija kod prelaska granice kad cu ici na godisnji zbog neodazivanja sudu iako ja nisam primio nikakav poziv niti znam o cemu se radi. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uh hvala Vam na odgovoru jer bi takvo nesto bilo jaaako neugodno s obzirom da sam konacno ovdje pohvatao konce i ljetos bih trebao angazirati odvjetnika da raspetlja situaciju koja je nastala kao posljedica visegodisnje nezaposlenosti.Iako mi nije jasno zasto sud nije provjerio moju adresu kad sam na policiji sve izregulirao?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud može pokušati slati poziv i u inozemstvo, ali ne mora. Isto tako, može tražiti ovo što sivko navodi.

Međutim, najgora opcija po tebe ako se radi o ovršnom postupku, je da oglase nešto na oglasnoj ploči suda. Time idu rokovi i možeš izgubiti pravo prigovora, pa se dovesti u još veće probleme. Možeš nazvati pisarnicu općinskog građanskog suda po svom mjestu prebivališta (ako je to bio sudski dostavljač) i provjeriti vodi li se kakav postupak, pa kontaktirati direktno sa sutkinjom/sucem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam najljepsa dragi ljudi, pomalo mi postaje jasno sto mi je ciniti.Mislim da angaziranje odvjetnika je najbolja opcija da to sve raspetlja s obzirom da se ja ne snalazim u tim pravnim igrama. Meni je sad u stvari  najbitnije da bez problema i neugodnosti ili nedaj Boze privodenja prijedem granicu kad cu se vracati u HR,a dalje cu sa odvjetnikom rijesavati,dati mu punomoc i neka on to vodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik neće moći raspetljat stvari što sud ne zna tvoju adresu vezano za sudske postupke.

Upitaj MUP mailom da li možeš ispunit izjavu i njima dostavit putem maila ili putem svojeg odvjetnika 

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2009_05_55_1269.html

"Davanje izjave o adresi radi dostave u sudskim postupcima

 Odredbom članka 143a Zakona o parničnom postupku (NN 53/91, 91/92, 112/99, 88/01, 117/03, 88/05, 2/07, 84/08 i 96/08) propisano je da je svaka fizička osoba ovlaštena tražiti od policijske uprave, nadležne prema mjestu njenog prijavljenog prebivališta ili boravišta, da u svojim evidencijama prebivališta i boravišta zabilježi njezinu izjavu kojom traži da se dostave za nju u sudskim postupcima obavljaju na određenoj adresi ili određenoj osobi na određenoj adresi. Pravilnikom o načinu zaprimanja izjave o adresi radi dostave u sudskim postupcima (NN 55/09), ministar unutarnjih poslova je pobliže propisao način zaprimanja navedenih izjava te izgled i sadržaj obrazaca na kojima se daju izjave.  "

http://stari.mup.hr/main.aspx?id=43#davanje_izjave

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija