Jump to content

koji je sud nadlezan?


ivic ivo

Preporučene objave

Optuznica je podignuta od ostecenika iz dubrovacke zupanije a djelo je pocinjeno u zagrebackoj zupaniji.U kojoj se zupaniji vodi postupak?I posto nemam financijskih sredstava doci do tamo i imam nesigurnost u pravedno sudenje jer ostecenik ima sve zive veze na sudu tamo a i prijetnje su upucene glasovno.Ne znam sto da napravim.

hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se radi o preuzimanju kaznenog progona od strane žrtve u uloži oštećenika kao tužitelja (tzv. supsidijarni tužitelj), mjesno je nadležan sud na čijem je području kazneno djelo počinjeno ili pokušano.

Što se delegacije nadležnosti suda tiče, a na što očito aludirate, o takvu zahtjevu odlučuje zajednički neposredno viši sud, ali će takvu zahtjevu udovoljiti samo ukoliko postoje važni razlozi ili bi se tako lakše proveo postupak. Obzirom na detalje koje ističete, glede ovih "veza i vezica", ako nemate dokaza za iste, nemojte ih uopće ni spominjati, jer ćete djelovati neozbiljno, a glede nedostatka financijskih sredstava, tu bi se već dalo govoriti o opravdanosti, posebice s aspekta prava na pristup sudu, koji ne bi smio ovisiti o gospodarskoj komponenti pojedinaca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija