Jump to content

Bracna stecevina


doboj65

Preporučene objave

Postovani,molim za pomoc,prvo pitanje bi bilo koliko vremena imam od razvoda za pokretanje postupka dijeljenja bracne stecevine?

Razvela sam se prije dvije godine nakon 23 god braka,djeca su punoljetna.Posto bivsi suprug nije imao namjeru otici iz kuce otisla sam ja u biti morala radi svoje sigurnosti.Nalazim se u Njemackoj, radim..i ex suprug ni na koji nacin ne zeli dogovor oko imovine.Cak je dok je bio u postupku brakorazvodni postupak darovao jednom sinu kucu a da ja to nisam ni znala niti oristala na to..a jos nismo bili razvedeni i da napomenem imamo dva sina

Sada tvrdi da nemam pravo na dio jer je kuca kupljena i uradena od novaca koje smo na crno u Njemackoj zaradili..od darovanih novaca mojih roditelja i prijatelja.Ja sam radila poslije u Hrvatskoj,digla kredit nenamjenski da bi se otvorio cafe bar,prodala roditeljsku kucu i taj novac ulozila,pa me zanima sta mi je raditi.Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema zastare za pokretanje tuzbe za podjelu bracne stecevine.

A na njemu je da dokaze da sporna kuca nije bracna stecevina (ili da je ista kupljena vecinom njegovom osobnom imovinom) s obzirom da je kupljena za vrijeme trajanja braka.

Istu bih na vasem mjestu pokrenuo odmah (opunomocio odvjetnika da pokrene spor) poradi mogucnosti pobijanja darovnog ugovora kojim je kuca prenesena na sina (3 godine rok)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija