Jump to content
kleavz

OSNIVANJE JDOO

Preporučene objave

Pozdrav, znam da je to pitanje sigurno već bilo postavljeno, ali s obzirom da nailazim na različita tumačenja, molim Vas odgovor dali mogu otvoriti JDOO ako imam tekući račun u blokadi? Blokada se odnosi na banku koja mi je račun ovršila zbog kredita.  Do sada nisam bila niti vlasnik niti osnivač bilo kakvog oblika trgovačkog društva, niti član uprave, nemam dugovanja prema državi.

Jedan pravnik mi je rekao da kod JDOO-a se potpisuje izjava da nisam u blokadi i da nemam ovrhu te iz tog razloga ne bih mogla otvoriti JDOO.

Ako netko ima iskustva molim Vas za pomoć. Zahvaljujem svima unaprijed :-)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovana,

trebalo bi biti jednostavno no nažalost uvijek se nađe neki službenik koji zna komplicirati.

Pa bi to jednostavno trebalo izgledati ovako. Nakon dobijanja rješenja o upisu JDOO u sudski registar, s tim rješenjem, pečatom i NKD rješenjem idete u banku i otvarate poslovni račun društva. Ne vaš i nema nikakove veze s vama i vašim blokiranim ili zaštičenim računom. Pri osnivanju vašeg društva, kod JB među ostalim potpisujete Izjavu da nemate nikakovih dugovanja prema državi u smislu poreza i dopriosa za mirovisko i zdravstveno osiguranje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

@Spitfire zahvaljujem na odgovoru. Da, nažalost kod nas uvjek netko voli komplicirati jednostavne stvari, pa na kraju čovjek više nezna što je ispravno i točno.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Štovani frenki zg , nalazim se u invalidskoj mirovini,opća nesposobnost (HRVI).mogu li osnovati  j.d.o.o. bez nekih problema ( bez plačanje mirovinskog i zdravstvenog).posao bi se obavljao (eventualno) očitovanje brojila za vodu i podjela uplatnica.posao (??) bi se sklopio sa tvrtkom u čijoj je nadležnosti vodovod.ja bi obavljao posao.ima li kakve zapreke.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 3 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

provjerite u mirovinskom i kod knjigovođa, ali članovi uprave trgovačkih društava (dakle, direktori), moraju biti osigurani po toj osnovi, pa da ne biste riskirali gubitak invalidske mirovine.

Zahvaljujem Ruby .

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×