Jump to content

Predaja u posjed nekretnine pokojnog supruga


Gomanka

Preporučene objave

Poštovani, sin iz prvog braka mojeg pokojnog muža, nakon muževljeve smrti traži predaju u suposjed nekretnine (apartmana u potkrovlju kuće) koju sam sa suprugom od 2010. godine zajednički uređivala budući je do tada bio u stanju sirovog roh baua. Našim zajedničkim sredstvima  i osobnim radom, postavljena je unutrašnja stolarija, pregradni zidovi, uvedena je električna energija, vodovod, zidovi su ožbukani, impregnirani i oličeni, uređena kupaonica (sanitarije, keramika, perilica), kosi krov izoliran stiroporom i obučen u lamperiju, donešen namješten za spavaću sobu, dnevnu sobu, kuhinju. Zanima me, obzirom da suprugov sin traži ključ od apartmana jesam li ga dužna predati te budući mi prijeti tužbom za predaju u suposjed da li ja trebam ići tužbom za dokazivanje vlastitiog ulaganja u apartman ili to mogu dokazivati kroz sudski spor ako ga on pokrene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Gomanka je napisao:

Poštovani, sin iz prvog braka mojeg pokojnog muža, nakon muževljeve smrti traži predaju u suposjed nekretnine (apartmana u potkrovlju kuće) koju sam sa suprugom od 2010. godine zajednički uređivala budući je do tada bio u stanju sirovog roh baua.

šta je sa ostavinskom raspravom ? zašto je ne pokrenete?

nasljednici su supruga i djeca/djete u jednakim djelovima. osim ako postoji oporuka ali i tada supruga kao nužna nasljednoica  ima pravo na nužni dio.

na ostavinskoj tražite uračunavanje Vašeg ulaganja u rohbau nekretninu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Ostavinska je u tijeku.

Ne postoji oporuka.

Muževljev sin, moj pastorak, traži me ključ od apartmana putem svojeg odvjetnika.

Prijeti tužbom za predaju u suposjed.

Ja sam mu usmeno odgovorila da nisam suglasna s predajom ključa budući smo ja i pokojni muž uložili znantna novčana sredstva i osobni rad u dovršenje apartmana  (uvedena je struja, voda, postavljanje betonske podloge na pod na već postojeću deku, zidanje pregradnih zidova, stolarija, žbukanje, impregniranje, bojanje, izolacija kosog krova, postavljanje brodskog boda na kosi krov, uređenje kupaonice, opločivanje, sanitarije, ugradnja prozora na kupaonici, ograđivanje zemljišta sa ulaznim metalnim 5-metarskim vratima, namještaj...)

Nisam tijekom ostavinske do sad tražila uračunavanje mojeg ulaganja u nekretninu.

Da li da čekam da me tuži pa da kroz taj spor tražim uračunavanje mojeg ulaganja u nekretninu?

Da li mogu sad, iako je ostavinski postupak u tijeku, naknadno, tražiti to uračunavanje mojih ulaganja? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija