Jump to content

Polog za stan


zlatniput

Preporučene objave

Postovanje forumasi.

Naime, problem je slijedeci. Kolega i ja smo cimeri u stanu sa pocetnim datumom 5.10, ugovor dobivamo nekih mjesec dana kasnije, tocnije 10 dana izvan zakonskih okvira, ja mislim 15.11. Potpisano je kod javnog biljeznika 6. ili 7.10, a pocetni datum na ugovoru je 15.11. 
Stanodavcima je ostavljen polog u iznosu jedne mjesecne najamnine. Stanarina je uredno placana, kao i rezije. Prilikom naseg boravka, od dotrajalosti, krevet (potporne noge)i ladica su popustili pod pritiskom. Da napomenem, do loma nije doslo namjernim unistavanjem vec spavanjem i otvaranjem ladice.  Na kaucu u dnevnom rupa od cigarete promjera 1.5mm. Ukupni trosak u DIY popravku- 100kn. Stanodavci prijete nebuloznim iznosima od preko 5000kn, na sto naravno nismo pristali. Popravili smo osteceno na sto su stanodavci reagirali pozitivno, sve do danas, par dana prije roka za iseljenje koji je inace 25.15. Zale se na madrac koji je star vise od 10 godina, prekriven zutim mrljama - rez od 5cm sa donje strane koji ne igra apsolutno nikakvu ulogu - niti estetsku, a bome ni funkcionalnu. Traze kupovinu ne samo jednog, vec i drugog madraca (bracni je krevet u pitanju) koji je sasvim u redu. OK, moze biti da se i nama desilo kada smo micali madrace pri popravku nogara kreveta te prihvacamo kupovinu novoga. Nasli smo sasvim funkcionalan i NOV madrac za 350kn koji moze biti samo bolji od ovog smrdljivog i dotrajalog. Stanodavac odgovara sa negodovanjem, on bi oba madraca koje planira kupiti iz naseg pologa + kemijsko ciscenje cijelog stana iako nema nikakvih tragova koristenja. Stanodavac je kasnije zamoljen da prilozi racun od dotrajalog madraca kako bi mogli sa sigurnoscu tvrditi da kosta preko 1200kn kao sto oni kazu jer ga ne smatramo kompetentnim za ocjenjivanje vrijednosti. Na to dobivamo ignor. Takodjer spominju gubitak od 14tkn jer im nitko drugi nece na stan, a ONI su ti koji su trazili raskid ugovora zbog navodnog pusenja trave na balkonu - nikad utvrdeno od strane kompetente osobe niti je ikada nadjena ilegalna supstanca niti su nam dolazili organi reda. Molim vas pomozite u okoncanju ovog muckog pokusaja iznudivanja novaca od dvojice studenata. 

uređeno: od zlatniput
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija