Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

tina22983

Porez na dohodak

Preporučene objave

Molim pomoć.. Obrt sam zatvorila sa 10/2017.godine, sukladno svim zakonskim propisima. Sada u 12.mjesecu, ostvarujem prihod od prodaje osobne imovine koja nikad i nije bila unešena u obrt ( šuma, odnosno drvo u trupcima), zanima me da li sam na iznos tog primitka obvezna plaćati porez na dohodak, tj. da li neovisno od toga sto sam obrt zatvorila, navedeni prihod moram prijaviti u prijavi poreza na dohodak za 2017.godinu?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

prodaja osobne imovine, izvan poduzetničke sfere fizičke osobe, oslobođena je od oporezivanja porezom na dohodak prema odredbi članak 8. stavak 2. točka 4. Zakona o porezu na dohodak. Drvo u trupcima nije otpad, posebna imovina iz odredbe članka 59. Zakona. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×