Jump to content

Izgradnja kuće na zajedničkoj parceli


Sosten

Preporučene objave

Suvlasnik zemljišta je izgradio kuću  na nepodjeljenoj parceli (zajedničkoj) i  uknjižio se  na  kuću i  zemljište . Uknjižio se temeljem svjedoka (lažnih ) sudskom presudom.

Rješenje o nasljedstvu je postojalo na Sudu (čemu svjedoci) . Zahtjevom za Obnovu postupka  Presuda je poništena i pravomoćna. Znači dozvoljava se obnova postupka . Ali 

Tužitelj Obnovom dokazuje da sam znao za gradnju  iako me nije upoznao . On opet u obnovljenom postupku dokazuje pomoću  svjedoka da sam ja znao za gradnju.

Čudna procedura  ,sad ja moram izvoditi dokaze da nisam znao .Ne znam koju težinu pravnu imaju dokazi tužitelja ako sam prizna da me nije upoznao sa gradnjom  i znao je prilikom gradnje da to nije samo njegovo vlasništvo. Parnica samo traje i traje . Tužitelju to dobro ide  lijepo se uknjiži na tuđe  i sad se Ti gombaj i sudi .Moje pitanje je  da li Sud poštuhe USTAV RH po kojem je vlasništvo nepovredivo i mogu li ja parnicu prekinuti Ustavnom tužbom i Kaznenom prijavom za lažne svjedoke  .Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , Sosten je napisao:

Suvlasnik zemljišta je izgradio kuću  na nepodjeljenoj parceli (zajedničkoj) i  uknjižio se  na  kuću i  zemljište . Uknjižio se temeljem svjedoka (lažnih ) sudskom presudom.

i Kaznenom prijavom za lažne svjedoke  .Unaprijed hvala!

ako je grdaditelj gradio na zajedničkom zemljištu uz znanje ili odobrenje suvlasnika tada je on pošten graditelj i suvlasnik može tražiti samo isplati tržišnje  cijene svog djela zemljišta.

ako je suvlasnik gradio nez znanja i suglasnosti suvlasnika tada je on nepošten graditelj. suvlasnik može tražiti dovođenje nekretnibe u prvobitno stanje ( rušenje izgrađenog i odvor građevinskog materijala).

dali kuća ima građevinsku dozvolu? i suvlasnik se trebao složiti sa gradnjom.

 ako su svjedoci lažno svjedočili  nadležnog općinskom državnom odvjetništvu podnesite kaznenu prijavu. ali dobro razmislite zato sto lažno prijavljivanje nosi posljedice. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, hvala problem je što parnica traje  dovodeći lažne svjedoke i nikad kraja . Ja nemam drugih dokaza  osim 

što mogu odbaciti unaprijed sve lažne svjedoke . Pa to dovodeći lažne svjedoke može trajati beskonačno . A i sud baš ne razumjem .Usput Objekt je građen bez dozvole i naknadno legaliziran a i tada nisam obavješten . Osim toga 

upitna je etika Odvjetničkog ureda (opunomoćenika tužitelja) koji je nagovarao svjedoke na lažne iskaze.

Zanima me kako mogu okončati tu parnicu ?

Hvala najljepša!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Sosten je napisao:

Zanima me kako mogu okončati tu parnicu ?

Na način da u postupku uspijete pobiti činjenične navode tužitelja,što bi rezultiralo presudom kojom se odbija tužbeni zahtjev.

 

, Sosten je napisao:

mogu li ja parnicu prekinuti Ustavnom tužbom i Kaznenom prijavom za lažne svjedoke

Ne,...Ustavnom tužbom možete napadati pravomočnu odluku suda ili eventualnu odluku Vrhovnog suda

 

, Sosten je napisao:

.Moje pitanje je  da li Sud poštuhe USTAV RH po kojem je vlasništvo nepovredivo

Naravno,no treba imati u vidu da   prema stavu Europskog suda za ljudska prava,pojam imovine treba promatrati šire,pa će se tako zaštita pružiti i  imovini za koju stranka u postupku pred nadležnim organom dokaže valjano stjecanje prema domaćem zakonodavstvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija