Jump to content

Ulaganje u tuđu imovinu


nitram95

Preporučene objave

Pozdrav, imam teoretsko pitanje u vezi ulaganja u tuđu imovinu.

Naime, lokalno vatrogasno društvo za svoj rad koristi prostorije društvenog doma u vlasništvu lokalne samouprave. Smije li to društvo svojim vlastitim sredstvima, kao korisnik doma ulagati u imovinu te lokalne samouprave (konkretno se radi o jednoj prostoriji)? Radi li se pri tome o ulaganju u tuđu imovinu i je li ono dozvoljeno? Također, status korištenja tog doma je poprilično nejasan i nisam siguran postoji li uopće ikakav sporazum o korištenju. Što bi se trebalo napraviti kako bi se omogućilo ulaganje u taj prostor?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, nitram95 je napisao:

Što bi se trebalo napraviti kako bi se omogućilo ulaganje u taj prostor?

Neznam da bi se netko bunio zbog ulaganja u njegovu nekretninu,no postavlja se pitanje interesa osobe koja vrši takva ulaganja,odnosno što očekuje od takvih ulaganja,pa pretpostavljam da je vaš upit išao u tom smjeru,ili pak nešto drugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o tome da vatrogasna zajednica grada ne daje lokalnim dobrovoljnim društvima (DVD) sredstva za uređenje nekretnina koje nisu u vlasništvu tih društava (u ovom slučaju nekretnina je u vlasništvu grada). Sada me konkretno zanima postoji li ikakva odredba nekog zakona koja izričito zabranjuje "ulaganje u tuđu imovinu."  Volio bih dobiti odgovor jer se vodstvo vatrogasne zajednice grada poziva na zakon kada DVD-ima ne želi dostaviti sredstva za uređenje. 

 

A što se interesa tiče, tu nema ništa sporno. Jedini interes je uređenje kako bi se olakšala redovna djelatnost društva. 

uređeno: od nitram95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija