Jump to content

Parcelacija građevinskog zemljšta


Zaak

Preporučene objave

Ako bi se parcelacijskim elaboratom spojile: cestica u izgradjenom sa cesticom u djelomicno neizgradjenom grad. podrucju(ova posljednja s uvjetom za UPU) radi dobivanja  potrebne minimalne kvadrature za gradnju u neizgradjenom dijelu(obje imaju svu potrebnu infrastrukturu),  da li bi to onda znacilo da nova cestica postaje u cijeloj svojoj velicini -cestica u izgradjenom gradjevinskom podrucju , pa stoga vise nepodlozna zahtjevu za  UPU ?

Pri tome, moze li specifiran , kao npr. veoma razgranat oblik novo formirane cestice, biti razlogom odbacivanja prihvacanja parcelacijskog  elaborata ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 sati , Zaak je napisao:

da li bi to onda znacilo da nova cestica postaje u cijeloj svojoj velicini -cestica u izgradjenom gradjevinskom podrucju

Ne bi trebalo jer parcelacijom ne uječete na granice određene prostornim planom, samo izmjena istog. Dakle, dio novoformirane čest. bi bio u izgrađenom, a dio u neizgrađenom području.

Citiraj

Pri tome, moze li specifiran , kao npr. veoma razgranat oblik novo formirane cestice, biti razlogom odbacivanja prihvacanja parcelacijskog  elaborata ?

Ovisi bi li se smještajem objekta na istu mogle provesti odredbe prostornog plana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Parcelacija građevinskog zemljšta

Znaci, Ured za graditeljstvo i prost. uredj. prvo treba izdati neki dokument da se buduci objekt moze smjestiti u skladu s prostornim planom ( je li bi to bila lokacijsku dozvola ili Rjesenje o uvjetima gradnje- sorry, oni tamo nisu skloni diskutirati mogucnosti ako osoba nije stranka ili barem arhitekta), pa s tim dokumentom u katastru pokrenuti parcelaciju !? 

To bi bila dobra garancija da ce se parcelacija omoguciti te da ce se moci krenuti u gradjevinsku dozvolu sukladno lokacijskoj. Medjutim, nije li da bi lokacijska trebala biti odbijena, jer u momentu njenog trazenja cestice jos nisu parcelacijski spojene, a gradnja osnovne zgrade se predlaze na neizgradjenom dijelu koji zahtjeve UPU ?

Usput receno, (neovisno o parcelaciji,spajanju- za koju se misli da bi rjesilo dozvolu gradnje), cestica na kojoj bi se gradila os. zgrada je u ovom casu pola u izgradjenom i pola u neizgradjenom gradj. djelu, a zgrada se u skladu s prostor. planom moze smjestiti samo u njenom neizgradjenom dijelu. Mozda bi prvo trebalo naci odgovor za slucaj takve cestice ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija