Jump to content

Kupnja kuće koja nije uvedena u zemljišne knjige


nmt

Preporučene objave

Ovako kupio bih kuću koja nije uvedena u zemljišne knjige, treba mi stambeni kredit a banka naravno neće dati ga ako kuća nije upisana tj papiri nisu čisti, što je sasvim ok.

E ali, meni se ta kuća baš sviđa i ne želim odustati od nje tako lako pa me zanima koji je najkraći postupak od ovakvog trenutnog stanja:http://i63.tinypic.com/m7ym4o.jpg
do potpuno spremnog stanja za prodaju tj odobravanje stambenog kredita?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čak i da je van građ.područja mogla bi se legalizirati ako zadovoljava ostale uvijete prema Zakonu o postupanju sa nezakonito izgrađenim zgradama jet je rok za predaju zahtjeva pomaknut do lipnja 2018. Samo što to nije brzinsko rješenje jer to zna potrajati.

Jedino kad bi se mogao podignuti nenamjenski kredit za što ne bi bilo od značaja što je u ZK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Evo isprike na zakašnjelom odgovoru ali em što zbog blagdana što zbog drugih stvari nisam mogao.

Bio sam u gruntovnici i na katastru, sve što stoji na internetu je istinito, dakle vlasništvo čisto, tereta nema, stanje čestice tj međe je kakvo je na internetu, a kuća nije ucrtana.

Veli mi šef katastra da je taj pomak od stvarnog stanja zbog nepreciznosti aviosnimke tj misli da neće biti problema s time, sve susjedne čestice su isto tako pomaknute. Ako se kuća ucrta, ucrtat će se u "zakrenutom stanju" tj onako kako stoji međa a ne stvarna slika.

Veli da bih nakon ucrtavanja trebao moći dobiti kredit tj banka ne bi radi ovog smjela praviti probleme, a da će ove godine u Orahovici biti provedena nova izmjera i da će ona ispraviti "zakrenutost" čestica.

Molim komentare, ako ih ima, na što bih još trebao paziti i kako dalje postupiti.
Vlasnik je rekao da je pokrenuo proceduru za legalizaciju i da će trajati cca mjesec dana, minimalno, što se poklapa s onim što mi je na katastru rečeno, ako ne bude nekih dodatnih komplikacija (ne znam kojih).

Što vi mislite o svemu?
__________________
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , nmt je napisao:

Što vi mislite o svemu?

Da sve ovisi o završetku postupka ishodovanja rešenja o izvedenom stanju. O tome kada je podnesen zahtjev za izdavanje istog (skoro da je nebitna info da će to trajati još cca mj dana) i kada će se izdati da bi se mogao provesti daljnji postupak ucrtavanja u kat.plan i provedba kroz ZK. Bez rješenog stanja ne ulazite u to jer

prije 7 sati , nmt je napisao:

ako ne bude nekih dodatnih komplikacija

 je moguće, pošto je geodetski snimak rađen modernim i preciznim instrumentima, bez obzira na zakrenutost čestica i prići o tome da će se tako ucrtati i kuća, ucrta stvarno i točno stanje te ispadne da je kuća na dvije čestice. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija