Jump to content

Tužba/protutužba miruje


Sakita

Preporučene objave

Poštovani,

bivši suprug je protiv mene pokrenuo tužbu tj. imovinsku tužbu 2013.god. Odgovorila sam protutužbom uz dostavljene dokaze koji idu meni u prilog..

Slijedeće što me zanima je to da ja nakon toga ( prošlo je 4 godine) nisam od suda dobila nikakav poziv za ročište.Da li je možda postupak prekinut,da li je možda i ako nije i kad uopće predmet ide u zastaru? Zašto do sada nikakvu obavijest/poziv nisam dobila? Što mi je činiti? 

Hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na žalost, nije ništa čudno da sudovi traju toliko dugo (suci idu na bolovanja, dobivaju premještaje, spis ide drugom sucu na kraj reda i sl.), tako da ti nema smisla nagađati kad može biti svašta i ništa, a teško da bi postupak bio okončan da nisi baš ništa dobila. Trebaš provjeriti na sudu u kojoj je fazi spis, pa ćeš sigurno znati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo da pojasnimo - jednom kada je postupak pokrenut, tako dugo dok ne završi pravomoćnom odlukom suda, zastara je u prekidu, a počinje teći iznova od dana pravomoćnosti donesene odluke.

Teoretski, spor može trajati unedogled i nažalost imamo slučajeva u praksi gdje je spor trajao nekoliko desetljeća, što je sramotno, kakve god okolnosti bile. Osobno znadem za pitanje alimentacije koja je trajala 25 godina ili spor o smetanju posjeda, koji je hitne naravi, koji je trajao 13 godina. Sramota.

A glede vašeg slučaja - imate li punomoćnika (odvjetnika)? Jer ukoliko ga imate, vi se pozivate putem njega, dakle ne dobivate poziv na svoju adresu.

Sugestija vam je definitivno otići do suda i vidjeti u kojoj je fazi postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana ! 

Kada ste podnosili protutužbu sigurno ste naveli .poslovni broj predmeta  na koji ulažete protutužbu .

Nađite taj broj predmeta i provjerite   u E-Predmetu putem interneta u kojoj je fazi rješavanje tog predmeta . Iz statusa predmeta  moći ćete očitati koje su sve radnje poduzete . U koliko se ne možete snaći na internetu tada otiđite sa brojem predmeta na koji ste uložili protutužbu i kopijom protutužbe  pa  se raspitajte  ili kao zainteresirana stranka tražite uvid u spis !

Pozdrav !

uređeno: od ude
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje rješenje Vam je, kakao Vam to sugerira i poštovani G-man, otići u sud i zatražiti uvid u predmet, jer Vi kao stranka u postupku imate pravo u svako doba izvršiti uvid u predmet, pa i preslikati određenu dokumentaciju koja Vas zanima (podneske isl.), a nalazi se u predmetu...

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija