Jump to content

Hrvatske šume


tomislav vk

Preporučene objave

LP

Molim pomoc ako je netko imao slično iskustvo.

29.10.2017 vozeci državnom cestom ispred vozila pada stablo iz šume doslovno 3m ispred,te vozilom proletim kroz hrast i naravno razbijem sve sto se moglo razbit na prednjem djelu i podvozju.

Policija je bila i napravila uviđaj,vatrogasci maknuli deblo

Nakon što sam dobio izještaj,zvao procjenitelja i auto odvezao u servis na procjenu štete,šaljem sve u Hrv. šume,i odbijaju mi bilo što namiriti,jer u izvještaju od policije pise da je bilo olujni vjetar,te nisu dužni namiriti bilo što jer je viša sila.

Planiram ih tužiti ,kako je moguče da išta iz šume može dokučiti vozilo na državnoj cesti,i što bi bilo da je nekog ubilo,opet nikom ništa?

zanima me ako me itko može uputiti što da radim 

Hvala,Tomislav Vinkovci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Olujno nevrijeme potencijalno predstavlja višu silu, odnosno, prema Zakonu o obaveznim odnosima »vanjski događaj koji se nije mogao predvidjeti, izbjeći ili otkloniti«.

Ako je stablo palo na vaš automobil za to je odgovoran vlasnik zemljišta. Ukoliko je vlasnik zemljišta jedinica lokalne samouprave, mora se istražiti tko je fizička odnosno pravna osoba kojoj je povjereno obavljanje komunalne djelatnosti te treba dokazati da je stablo predstavljalo opasnu stvar, kao na primjer gnjilo drvo koje odgovorna osoba nije na vrijeme sanirala.

Vlasnici su prijavili osiguravajućim kućama više tisuća slučajeva štete nastale orkanskom olujom Teodor. U Hrvatskoj stoga nemojte očekivati naknadu štete. Čak i onda ako je sve dokazivo, jer u sudskoj praksi za takve slučajeve imaju spremno opravdanje: “olujna bura je učestala pojava koja je izvjesna i predvidiva, pa se ne može smatrati višom silom.”"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj savjet: opisati situaciju, kopirati sve dokumente, i poslati nekolicini odvjetnika, i pokusati s njima dogovoriti kako i pod kojim uvjetima bi vas eventualno zastupali pred sudom odnosno u slucaju podnosenja tuzbe i sve daljnje komunikacije prema vlasniku zemljista s kojega je stablo palo.

Jer ce oni s svojim znanjem i iskustvom bolje znati procjeniti kako i pod kojim uvjetima se eventualno upustiti u tuzbu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija