Jump to content

ovrha za odvoz smeća


deakos

Preporučene objave

Poštovani, dana 27.12.2017. primljen je Prijedlog za ovrhu sastavljen 1.11.2017.,predan na poštu 20.11.2017. te dostavljen javnom bilježniku 22.11.2017. Istog dana tj.zajedno je  primljeno i Rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave sastavljeno18.12.2017. Radi se o neplaćenim računima za odvoz smeća za 2015. i 2016.god. Datumi dospijeća računa za koji mi nisu jasni da li su u zastari su20.10.2016.,21.11.2016., 20.12.2016. Svi ostali znam da su u zastari.Pitam zato da ne uplatim račun u zastari i time priznam dug i poništim zastaru jer namjeravam platiti račune koji nisu u zastari u roku 8 dana kako ne bi pokrenuli ovrhu i blokadu računa. Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala poštovani Spitfire, naravno da ću uložiti prigovor za račune koji su u zastari samo su mi sporni spomenuti. Znači uložit ću prigovor na račune u zastari i platiti one koji nisu u zastari i to sve u roku 8 daana kako je navedeno u Prijedlogu za ovrhu jer onda se neće provesti ovrha. Tako i piše u upozorenju  dužniku. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, stavit će se izvan snage rješenje o ovrsi no postupak će se nastaviti po prigovoru kao u povodu prigovora protiv platnog naloga te će te takovo rješenje dobiti od suda. I tu jedino što preostaje tužitelju je da povuće tužbu, sud ukine platni nalog i dostavi vam takovo rješenje sa napomenom da ste dužni platiti 100 kn pristojbi na prigovor. No i to ne morate platiti ukoliko imate priznati status HRVI i potvrdu o tome.

Što se tiće računa, prekid zastare nastaje svakom vjerovnikovom radnjom pred sudom ili drugim tijelom (JB koji je prijedlog zaprimio 22.11.) a zastara se računa prvog dana od dospjeća pa prema tome za vaše račune zastara teće od 21.10.2016, 22.11.2016, te 21.12.2016.

Pa bi prema tomu ovaj prvi sigurno bio u zastari, zadnji sigurno nije jer je prekinuta a ovaj u sredini je zanimljiv. Ispada da zastarjeva sa 22.11.2017, dana kada je i JB zaprimio Prijedlog. Kako se prema Ovršnom zakonu na zastaru možete pozvati kada protekne rok po kojem se na osnovu zakona može tražiti ovrha, meni se čini da bi prema tome zbog toga jednog dana zastara prekinula.

Neka me slobodno netko ispravi ako izračuna drugačije. 

Btw, ovdje

 imate prijedlog prigovora u kojem bi u točki III promijenili "u skladu s odredbama čl.232 st.1 tč.1 potraživanja za održavanje čistoće kad je usluga obavljena za potrebe kučanstva..."

dodate tu točku IV u kojoj navodite da su ostali računi koji nisu u zastari plaćeni i priložite dokaz, a pod V onda ovo da predlažete da se ovrha stavi van snage. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citiraj

Poštovani, dana 27.12.2017. primljen je Prijedlog za ovrhu

ako si prijedlog za ovrhu sa rješenjem za ovrhu primio 27.12. 2017. tada bi trebao podnijeti javnom bilježniku (koji je dostavi ovrhu) u roku od 8 dana (po uputi o pravnom lijeku) poslati prigovor ( čini mi se da je zadnji dan  4.1. 2018.).

prigovor slati poštom preporučeno i sa povratnicom (što čuvaš).

ako zaboraviš poslati prigovor platit ćeš i  potraživanje koje je u zastari.

osporavat potraživanje u cijelosti i pozvat se na zastaru (obvezno. sud na zastaru ne pazi po službenoj dužnosti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija