Jump to content

Privremeno gradjenje na tudjem zemljistu


Andrejd

Preporučene objave

Zelio bi da postavim novu temu koja ce biti veoma specifična pa ko se bavi stvarnim pravom volio bi da mi da svoje mišljenje. 

Radi se o pravu BIH i parcela se nalazi u Banjaluci. 

Naime u centru Banjaluke postoji parcela od 300 m2 koja se vodi na fizickom licu izvjesnoj gospodji koja je to naslijedila od majke, u gruntovnici je upisana sa 1/1 dijela, te je skinuta drustvena svojina jos 2011 god. U katastru se grad upisao na osnovu avio snimanja. Pokrenuli smo postupak pred imovinskom sluzbom da nam se prizna pravo i u katastru i dobili smo u svim instancama te kao takvo je postalo pravosnazno, ali posto je je u pitanju katastarska parcela koja ima 3000 m2 i treba se u nju upisati sa idealnim dijelom u medjuvremenu su se neki koji su imali isti slucaj upisali na drugom dijelu te velike parcele pa je rijesenje neprovodivo ali iz tehnickih razloga jer jer kvadrature neodgovaraju sada mada ce se to u dogledno vrijeme upisati. 

E sad na dijelu te parcele grad ima baraku koju izdaje i na moj upit da mi dostave dokumentaciju za tu baraku oni naravno nemaju ni grunt ni katastar ni upotrebnu dozvolu. 

Moje pitanje je da li ja sad mogu da se prijavim kao zakupac udjem u posjed dijela barake i onda tuzim grad za vlasnistvo na istoj jer je to montazni objekat a mi smo upisani u obe evidencije? I kakve su mi sanse za to? 

Prema regulacionom planu tu je predvidjen objekat P+5 koji dijelom kaci ovu parcelu znaci nije privedeno namjeni.. 

Usao bi u baraku preko tendera za iznajmljivanje  da skratim proces istjerivanja iz barake eventualnog zakupca..

 

unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija