Jump to content

Odgovor na tužbu - povlaćenje tućenika


harijana

Preporučene objave

Pozdrav!

Dobila sam poštom tužbu za smetanje posjeda. Tužbu su dignuli suvlasnici susjedne kuće protiv svih suvlasnika "moje" kuće. Stvar je u tome da ja iako jesam suvlasnik uopće ne boravim u toj kući (konkretno posjedujem samo šupu u podrumu) niti imam veze s tim smetanjem posjeda i prvi put sam saznala za to kada sam primila tužbu. I tužitelji znaju koji je od susjeda zapravo kriv ali kažu da su morali dignuti tužbu protiv svih suvlasnika.

Ne znam kako napisati odgovor na tužbu, da li moram priložiti neke dokaze da ja tamo ne boravim pa niti nisam imala motiva za ometanje posjeda? Što bi bio dobar dokaz, može li npr. adresa prebivališta (različita od adrese te kuće)?

Da li mogu nekako tražiti u odgovoru na tužbu da me se makne s liste tuženika, kako se to pravno formulira? Nisam pravnik pa bi bi dobro došao neki primjer kako napisati tako nešto.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru!

Moguće je da nisu znali jesam li umiješana kada su dizali tužbu, ali sada znaju da nisam, čak su me tražili da svjedočim u njihovu korist. S obzirom da sam ja optužena pretpostavljam da mi to ne bi bilo pametno? (praktički bi svjedočila protiv sebe)

Ima li negdje primjer kako bi trebao izgledati taj odgovor na tužbu?

uređeno: od harijana
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
, harijana je napisao:

Ima li negdje primjer kako bi trebao izgledati taj odgovor na tužbu?

Nikakva posebna forma nepostoji,bitno je da u odgovoru na tužbu osporite tužbeni zahtjev i predočite činjenice sa dokazima kojima pobijate zahtjeve suprotne strane.Ukoliko dokažete da niste počinili radnju smetanja,to će biti dovoljna podloga sudu da zahtjev tužitelja u odnosu na vas odbije kao neosnovan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija