Jump to content

Parkiranje na mjestima koja su "nečija"


hetta

Preporučene objave

Zadnjih godinu dana živim van mjesta prebivališta i imam povremeno isti problem. Prvo kad sam doselila uzeli su mi tablice sa auta. Miislila sam da je zato jer je drugi grad na registraciji, ali zbog svega u međuvremenu mislim da je zato jer sam bila "uzela nečije mjesto" na parkiralištu (a i zadnji koji mi je održao lekciju se ljutio i zbog nekih auta koji su domaće registracije, dakle, nisu kao ja). To mjesto na kojem je bio moj auto kad su uzeli tablice je na parkiralištu koje je kao od moje zgrade. Ok, počela ostavljati auto drugdje. Dvaputa na dva različita mjesta su mi "objasnili" kako ne mogu tu ostavljati auto, jer to nije parkiralište od moje zgrade. Neću citirati jer se radi o psovkama nakon kojih se ja uvijek sva se tresući vratim u stan, neke blaže izjave uključuju "to je moje mjesto", i slično. Pitam ljude gdje to piše, ako je zbilja neko mjesto od nekog, valjda to mora biti iznačeno, navedeno...."ne piše, ali se zna, si glupa?!" I tako iz dana u dan, nema mjesta ni ispred koje zgrade. Iako nema rampe, nema nikakvih oznaka, ništa što bi uoućivalo da je neko parkiralište nečije vlasništvo. Da stvar bude bolja, ja i gledam da ostavim auto tamo gdje uvijek ima još parkirnih mjesta, gdje znam da ostavljaju i radnici obližnje tvornice, kupci shopping centraa, a kamoli ne stanari obližnjih zgrada itd. I svaki dan sa zebnjom idem do auta, idem na posao prije vremena, za svaki slučaj ako su mi gume probušene ili nešto.

Ne znam što poduzeti, eto. Za neku garažu nemam novaca, niti je ima blizu zgrade, auto je star, pa se vodim ono "dok mi ga ne srede ću ga voziti". I svaki put kad mogu fotografiram auto onog koji mi drži lekciju, iako ne znam što bi imala od toga.

Neki savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uf, jesi me našao...ja sam podstanar, nije da znam išta o česticama, budući stan nije moj. Što znači javno u ovom slučaju?

Možda će ovo pomoći: gledam google maps i pobrojila sam da kod moje zgrade ima 8 parkirnih mjesta, a zgrada ima 45 stanova. Ulica u kojoj se trenutno parkiram je ista kao moja, a stanar koji se zadnji izderavao živi u zgradi koja spada pod drugu ulicu, pa pretpostavljam da ne može biti ista čestica, ili?

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, još nešto - zamisli pravokutnik (u nedostatku boljeg načina objašnjenja, a da ne stavljam sliku naselja). Dulje stranice imaju po nekoliko zgrada, kraće imaju po jednu. U jednoj od tih kraćih je moja zgrada, zato i tako malo parkirnih mjesta. Ove druge zgrade su unutar pravokutnika i smatraju da im pripadaju parkirna mjesta uz obje šire strane pravokutnika, dakle i od gore i od dolje. Time imaju na raspolaganju i više parkirnih mjesta nego zgrada ima stanova. Radnici, gosti, kupci, ne smetaju im...

Eto, ako su u pravu, u pravu su, želim samo znati na temelju čega - gdje to piše, kako sam i rekla. Zar ne treba biti nekako to onda označeno na parkiralištu? Osim toga, čak i da je to parkiralište od određene zgrade, po čemu je neko parkirno mjesto od određenog stanara? Nisam primijetila da niti ti "stariji" stanari ostavljaju aute uvijek na istom mjestu, osim očito tog jednog, što "svi znaju".

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na geoportalu možeš naći česticu i vidjeti broj, pa provjeriti vlasnika. Za ostalo si u pravu - ako se radi o privatnom parkiralištu, trebalo bi ga kao takvog i označiti (cijelog i pojedina rezervirana parkirna mjesta). Međutim, ako nije označeno, svejedno je moguće da je privatno.

Ako se i radi o javnoj površini i starosjediocu koji svojata neko parkirno mjesto, bolje se parkirati negdje drugdje da bi se izbjeglo oštećivanje vozila, krađa reg. pločica i slično. Uglavnom, bolje je deeskalirati sukob i izbjegavati ga, nego ići u njega i kasnije ići u neki pravni spor. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija