Jump to content

Prodaja duga kredita novom ovrhovoditelju


andro0601

Preporučene objave

Poštovani,

Molim vas da mi pomognete u rješavanju mog slučaja. Naime, 2004.g. uzela sam kredit kod Hypo banke, ali zbog "problema" švicarskog franka, nisam bila u mogućnosti mjesečno otplaćivati novonastale rate, te sam blokirana. U mojoj firmi administrativnu zabranu (zapljenu svih primanja) imaju od strane Hypo banke (koja više ne postoji) i ništa nakon toga. Nakon prodaje Hypo banke kredit je "preuzela" Addico Banka koja je 2017.g. prodala moj dug Dom Investu (putem ugovornog partnera Prima Solvent d.o.o.).  S tim u svezi moja zapljena primanja nije valjana, jer po Ovršnom zakonu (članak 32. st. 3. i članak 202. st. 10) Hypo odnosno Addico banka je bila dužna dostaviti podatke o promjeni odnosno prijenosu tražbine ili obveze. Obratila sam se Addico banci i tražila da mojoj firmi dostave podatke da ja više prema Addico banci nemam nikakvih dugovaranja, te da ih obavijeste o prodaji duga novom vjerovniku. Addico banka se "oglušila". Dakle, ne postoji ovršna isprava u kojoj je naveden NOVI ovrhoditelj, te slijedom toga me ne mogu ni ovršavati. Ne bježim od svog duga, ali smatram da su novi "ovrhovoditelji" čisti kamatari, jer dug koji su mi poslali je ABNORMALNO VISOK i udvostručen. Zanima me kako mogu riješiti ovaj slučaj sa mojoj firmom, budući da se oni pridržavaju zapljene od strane banke koja više i ne postoji, a kojoj ja više nisam ništa dužna? Molim vas pomozite.    

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znate li kojeg datuma vam je otkazan kredit? Sa bankom ste trebali komunicirati isključivo pismeno, preporučeno i sa povratnicom tako da imate dokaz komunikacije! U pravu ste da se u ovršnoj ispravi trebao promijeniti ovrhovoditelj a na osnovu zakonito provedene cesije. Budući da to nisu učinili i ako to nastave u budućnosti preostaje vam samo da tražite obustavu ovrhe tako da uputite prijedlog nadležnom Općinskom sudu! Bilo bi dobro da priložite i obavijest o ustupu HAAB kao dokaz da je dug prodan i da oni više nisu ovrhovoditelj! Pitanje visine duga može biti uvjetovano visokim zateznim kamatama kao i nekim zakonitim ili nezakonitim troškovima a u komunikaciji sa novim vjerovnikom budite oprezni! Napisati ću vam nešto u inbox!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija