Jump to content

uskrata jubilarne nagrade


legalisičica

Preporučene objave

Od 1.10.1992. do 30.11.1995. radila sam neprekidno kao profesor u državnoj školi u Sloveniji. Od 1.12.1995. do danas radim neprekidno kao profesor u državnoj školi u Hrvatskoj. Sve ove godine uredno mi je isplaćivana jubilarna nagrada (osim u jednom periodu kad je Vlada zbog štednje donijela odluku da se jubilarne neće isplaćivati) temeljem staža od 1992.godine. 

1.10.2017. napunila sam 25 g. radnog staža i isplaćena mi je pripadajuća j.n., da bi nakon mjesec dana na školu došao dopis kojim se traži moja potvrda o stažu s HZMO u kojoj naravno piše da sam sam na hrvatsko mirovinsko prijavljena tek od 1.12.1995. Tajnik škole poslao im je tu potvrdu zajedno s preslikom radne knjižice u kojoj je upisan i staž iz Slovenije i objašnjenjem u kojem se naglašava da imam 25 g. radnog staža kao što se iz radne knjižice vidi te da sam sve ove godine uredno temeljem toga primala j.n.

Odgovor je negativan i traži se povrat novca. 

Molim objašnjenje - zašto je to pravno utemeljeno ako se jubilarnom nagradom "nagrađuje" staž koji ne mora biti u istoj ustanovi, ali mora biti u kontinuitetu (što jest) i mogu li išta napraviti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao staž kod istog poslodavca računa se neprekidni staž u javnim službama, bez obzira na promjenu poslodavca . A javne službe su....

Čl. 2. Zakona o plaćama u javnim službama

"Javne službe u smislu ovoga Zakona jesu: javne ustanove i druge pravne osobe kojima se sredstva za plaće osiguravaju u državnom proračunu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i javne ustanove kojima se sredstva za plaće osiguravaju iz sredstava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. "

 

Kao tajnik, kad nisam siguran, onda tražim savjet, a ne dovodim kolege u ovakvu situaciju.

 

 

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija