Jump to content

Godisnji odmor-pocetak rada nakon 01.07.


danti39

Preporučene objave

Pozdrav,

Molim Vas info vezano uz pravo na godisnji odmor.

Naime, imamo djelatnicu koja je pocela raditi 06.07.2017.. S obzirom na to da joj je isteklo 6 mjeseci sa 06.01.2018 ima li sada pravo na puni GO za 2017.godinu, ili na razmjerni dio GO?

Djelatnica ima prekid izmedu 2 radna odnosa duzeg od 8 dana.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , LjuboZG je napisao:

Ne, također na razmjerni, samo bi ranije stekla pravo koristiti godišnji odmor. Ako radnik ne radi cijelu godinu, uvijek ima pravo na razmjerni godišnji odmor.

Ne bih se s ovim složila, članak 77. stavak 3. kaže "Radnik koji se prvi put zaposli ili koji ima prekid između dva radna odnosa duži od osam dana, stječe pravo na godišnji odmor određen na način iz stavaka 1. i 2. ovoga članka, nakon šest mjeseci neprekidnog radnog odnosa kod toga poslodavca." Po ovom netko ko je počeo s radom prije 1.7. i imao prekid staža duži od 8 dana, svakako bi stekao pravo na puni GO (u slučaju da bi ostao raditi najmanje do kraja godine).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa u članku 78. st.1. vam piše kako razmjerni godišnji ide ukoliko nisu ispunjeni uvjeti iz čl.77.st.3. - ukoliko su uvjeti ispunjeni, ide puni GO.

Teoretski, radnik može koristiti GO već prvi dan radnog odnosa, ako mu poslodavac dozvoli. Također, poslodavac mu ne mora omogućiti korištenje GO odmah po prolasku tih 6 mjeseci - mislim kako vrijeme početka korištenja godišnjeg odmora ovdje nije predmet, već je predmet to u kojem trenu radnik stjeće pravo na puni GO.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija