Jump to content

Raskid ugovora o najmu stana (prijevremeni)


spongi

Preporučene objave

Da li se može raskinuti ugovor o najmu stana prije vremena bez plaćanja 4-5 mjeseca koji su ostali.

SITUACIJA:
- Ugovor je sklopljen na način da je najmodavac poslao meni (najmoprimcu) ugovor poštom, (koji on nije potpisao), ja sam ga potpisao, te ga poslao poštom nazad najmodavcu.
- Polog 1 rata, keš na ruke, bez računa
- U ugovoru ne piše ništa u vezi raskida ugovora - što i kako, OSIM da će se ugovor trenutno raskinuti ukoliko rata stana i režije ne budu plaćeni + deložacija iz stana. Također piše u stavci "Polog" da se može koristiti za obeštečenje ranijeg raskida ugovora. Osim toga ne piše ništa, ne postoji stavka za raskid ili otkaz ugovora.

Ne brine me toliko polog, jer vjerujem da ga najmodavac neće vratiti. Zanima me samo da li mogu izaći iz stana bez da me najmodavac tereti za 4-5 preostala mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako se u tome dijelu radi o ugovoru na neodređeno. No nažalost ni Zakon o najmu stanova niti Zakon o obveznim odnosima ništa posebno ne određuju oko ugovora na određeno, osim da takav ugovor prestaje istekom toga vremena.

Probati poslati dopis najmodavcu za sporazumnim raskidom ugovora, u kojem se slažete da polog služi za obeštečenje ranijeg raskida ugovora te da najmodavac nema više nikakovih drugih potraživanja nakon raskida.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija