Jump to content

Zatvaranje kredita


Babinjo13

Preporučene objave

Poštovani

Nisam siguran dali sam stavio ovo pod dobru temu pa se ispričavam unaprijed.

Situacija je komplicirana...a)Otp b)Sberbank c)minus na tekucem d)kartica na rate e)kredit

Dakle imao sam kredit u otp banci. Nakon ponude Sberbanke podigao sam kredit kod njih tj. zatrazio zahtjev za kredit. Prije podizanja kredita u Sberbanci morao sam zatraziti od Otp banke kompletno dugovanje koje sam imao te sam ga i dobio. Kredit je prošao te je Sberbanka uplatila na račun Otp banke dugovanja za kredit,minus na tekućem te za karticu na rate. Od predavanja papira-kompletnog dugovanja prema Otp banci do realiziranja kredita prošlo je oko 15-20 dana. Ja sam u tom vremenskom periodu(napravio pogrešku)podizao novce sa kartice koja je bila na rate.Te je s time nastao jos veci dug na kartici na rate od onoga sto mi je Otp banka dala kao kompletan dug. Nakon toga firma u kojoj radim mi je od sljedece plaće uzela oba kredita. Novi kredit i ovaj koji je zatvoren. Zvao sam knjigovođu u firmu te mi je rekla da moram od Otp banke zatražiti potvrdu da je kredit zatvoren. Odlaskom u banku to sam i zatražio ali sam dobio odgovor da ne mogu dati potvrdu i da ju ne daju dok se ne zatvori kompletan račun tj dok ne platim karticu na rate. Znaci uplacen je  anuitet za kredit koji je vec zatvoren tj nije sluzbeno zatvoren zbog neplacenosti ostatka duga-kartice na rate. Moje je pitanje dali mi oni moraju dati potvrdu da je kredit zatvoren bez obzira sto jos uvijek nije plaćena kartica na rate?Ili ce mi i dalje slobodno firma uplaćivati anuitet za kredit koji ne postoji? Plaća mi je prebacena u Sberbanku

Eto hvala,bio bi zahvalan na bilo kakvoj pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno nemaju pravo uvjetovati davanje traženog dokumenta podmirenjem druge obveze, ali koje su vam opcije? Gubiti energiju dopisivanjem i obijesnim parničenjem koje će rezultirati samo troškovima ili podmiriti vjerojatno minoran dug po kartici! Pokušajte dogovoriti da vam novac uplaćen na partiju otplaćenog kredita usmjere na podmirenje kartičnog duga i riješili ste problem! Ponavljam, formalno pravno ste vjerojatno u pravu i banka bi vam trebala izdati tu potvrdu, ali oni znaju da takvim odugovlačenjem (nisu odbili dati potvrdu) ne čine nikakvo kažnjivo djelo pa se tako i ponašaju!:ideja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 15 minuta, Babinjo13 je napisao:

Hvala na pomoci. 

Dug nije bas minoran zato i ne zele dati potvrdu. Morat cu se onda drukcije postavit prema njima

Hmm, u redu, onda sam krivo shvatio budući da ste napisali da ste u vremenskom periodu od 15-20 dana dizali gotovinu na kartici! Pretpostavljam da se radi o najviše desetak tisuća kuna a troškovi za postupak i angažman odvjetnika će biti znatni (odvjetnički bod iznosi 625,00kn) uz upitan uspjeh u postupku!

Ako se ipak na to odlučite slažem se sa savjetom forumaša virtalnog!:confused:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovani,

Nisam sigurna da li je ovo mjesto za moje pitanje, pa se unaprijed ispričavam.

Moje pitanje je, kredit podignut kod OTP banke 2012. godine u početku plaćane rate, ali poslije nakon gubitka posla, razvoda i drugih problema, nisam bila u mogućnosti otplaćivati rate. Nedavnom provjerom u navedenoj banci saznala sam da je moj predmet ustupljen Odvjetničkom društvu. Nazvala sam ih i saznala da je dug sa 10.000,00 eura (koliko sam podignula 2012. godine) narastao s kamatama na oko 97.000,00 kn. U razgovoru mi je rečeno da dam svoj prijedlog kako će se riješiti dug po kreditu, pa će Odvjetničko društvo to predložiti banci. Moje mogućnosti bi bile plaćanje rate mjesečno oko 1.000,00 kn, ali me zanima da li netko zna da li mogu i na koji način možda smanjiti kamatu ili da mi banka otpiše kamatu, kako bi si smanjila dug.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ima li tko iskustva sa Sberbankom u smi slu trajanja odobravanja kredita i cijelog postupka. Naime zahtjev sam pidnijela 23.01. 26. su trazili izvode kredita koje bi zatvorila 30. su zatsazili potvrdu iz banke koliki je minus i koje je stanje po kreditima. Znaci li to da ga misle odobriti i koliko se jos treba cekati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija