Jump to content

pravo na godišnji odmor


woodm

Preporučene objave

Poštovani

Bio sam zaposlen kod poslodavca nekih 13 mjeseci, koristio sam 10 dana godišnjeg, onda me je poslodavac odjavio (nije bilo posla Božić itd) pa ce me valjda prijavit za dva mjeseca opet. Koliko još imam godišnjeg i da li mi ostaje pravo na te dane s obzirom na prekid radnog odnosa. U slučaju da se ne zaposlim opet kod njega sta s tim godišnjim. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za točan broj dana GO trebali bi i točni datumi od-do trajanja radnog odnosa, al mogu slobodno reći da da svaki mjesec rada imate pravo na jednu dvanaestinu punog godišnjeg. To što vam je ostalo, poslodavac bi vam trebao isplatiti, sigurno to nećete moći prenijeti kod novog poslodavca. Ako još niste dobili, pričekajte zadnju plaću. Ako vam ne isplati - možete to tražiti, obavezno pisanim putem, slati preporučeno s povratnicom. Mislim da ovo potraživanje zastarijeva nakon 5 godina (molim da netko potvrdi), pa prvo možete pričekati i vidjeti hoće li vas ponovno zaposliti i omogućiti korištenje tih dana GO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija