Jump to content

Zakonitost o uvjetima za isplatu varijabilnog dijela plaće


Sissi13

Preporučene objave

Poštovani,

 

situacija je podosta komplicirana, pokušati cu sto detaljnije objasniti.

zaposlena sa kao djelatnik u najmu stranoj firmi kroz našu agenciju za privremeno zapošljavanje. Isplata plaće se sastoji od minimalne zakonske plaće plus varijabilni dio (bonus) .  Varijabilni dio se izracunava na temelju slijedećih stavki:

 

1) 2.1 kontakt odrađen po satu je u minimalnoj plaći dok svaki kontakt prijeđenih spada u varijabilni dio. Znaci ako ja npr. Odradim 5 kontakata u jednom satu 2.9 ulazi u varijabilni dio plaće.

 

2) Kontakti u varijabilnog dijelu imaju svoju cifru u rasponu od 2.54 kune do 16.90 kuna brutto ovisno o prr (pozitivne response rate) metrici koja se izracunava na slijedeci nacin:

klijent kontaktira ( mailom, chatom ili telefonom ) s određenim upitom ili problemom za koji agent ukoliko je moguce isti rješava ili daje određenu informaciju. Nakon svakog kontakta djelatnik mora poslati link sa pitanjem klijentu Dali sam riješio tvoj problem? Na koji klijent odgovara sa da ili ne. Link se šalje u svakom slučaju , bio agent u mogucnosti ili ne riješiti problem ili upit klijenta ( u većini slučajeva problemi su nerijesivi samim tim sto je agent limitiran mogućnostima od same tvrtke ili je pak problem uzrokovan nekom suradnickom vanjskom tvrtkom i riješenje istoga ovisi upravo o suradnickom tvrtci.  

Primjer. Na 10 odrađenih kontakata ukoliko se dobije 1 ne odgovor Prr je na 90% i tu cijena po kontaktu automatski pada na minimum od 2.54 kune. I da bi se dostigla opet maksimalna cijena kontakta za svaki pozitivni odgovor postotak se diže za samo 0.1%

prema gore navedenoj metodi izračuna djelatnik snosi materijalnu odgovornost za greške koje su nastale ne njegovom odgovornošću nego odgovornošću tvrtke za koju radi i za suradnicke tvrtke i za koje je limitiran za rješavanje istih. 

Moje je pitanje dali je to legalno i dali postoji osnova za tužbu i gdje tužba treba biti usmjerena, hrv tvrtci kod koje sam zaposlena ili inozemnoj tvrtci kod koje sam u najmu kao djelatnik?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija