Jump to content

Nekorektni izračun cijene radova


Tehieh

Preporučene objave

Pozdrav,

Imali smo radove u stanu i dogovor s građevinarom(usmeni) da posebno izračunavamo troškove materijala a posebno satnicu. Nakon obavljenih radova građevinar nam je dao izračun po kojem nas u nekim danima tereti za satnicu 9 ili više ljudi. Za taj izračun građevinara nije izdan nikakav račun. Opseg radova koji su te dane izvršeni zahtijevaju 2 ili 3 čovjeka. Ja mu ne priznajem taj izračun i zahtjevam da napravi korektni izračun ali ovaj put iskazan po kvadraturama. Ja čovjeku želim platiti i ne želim ga zakinuti, ali želim da bude plaćen po korektnim cijenama. Zanima me koje su moje pravne obaveze prema njemu i u kojem smjeru taj nesporazum može krenuti pravno.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Tehieh je napisao:

Pozdrav,

Imali smo radove u stanu i dogovor s građevinarom(usmeni) da posebno izračunavamo troškove materijala a posebno satnicu.

Niste imali baš nikakav ugovor?

Ponudu?

Bar načelno cijenu izvođenja radova, po m2 za pojedine vrste radova i sl.?

, Tehieh je napisao:

Nakon obavljenih radova građevinar nam je dao izračun po kojem nas u nekim danima tereti za satnicu 9 ili više ljudi. Za taj izračun građevinara nije izdan nikakav račun. Opseg radova koji su te dane izvršeni zahtijevaju 2 ili 3 čovjeka. Ja mu ne priznajem taj izračun i zahtjevam da napravi korektni izračun ali ovaj put iskazan po kvadraturama.

O kojoj se tu cijeni radova i količini (pločica, zidova, instalacija) otprilike radi?

 

Ovaj izračun koji vam je dao svakako sačuvajte, ako ga bezuvjetno traži natrag bar napravite dobre fotokopije. Tako će se vidjeti iz usporedbe koliko je nekorektno napravio izračun.

Tražite ga da napravi taj izračun, znači sve po kvadratima, osim onih radova koji idu 'po satu' ili nekako poprijeko (rušenje, čišćenje, dostava) .

Vidite koliko bi to bilo površina, izračunajte sami kvadrature, posavjetujte se s nekim građevinarom ili majstorom koje bi to bile cijene i kako se inače obračunavaju. Tako da znate razgovarati i argumentirati. U najgorem slučaju da angažirate nekog nadzornog inžinjera da dođe na sat razgovora (u prisutnosti izvođača?)

 

Citiraj

Ja čovjeku želim platiti i ne želim ga zakinuti, ali želim da bude plaćen po korektnim cijenama. Zanima me koje su moje pravne obaveze prema njemu i u kojem smjeru taj nesporazum može krenuti pravno.

Može završiti na sudu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 14 minuta, felixx je napisao:

Niste imali baš nikakav ugovor? Punudu?

Postoji ugovor za maksimalnu cijenu radova. Tijekom radova postojalo je nekih odstupanja od inicijalnog arhitektonskog projekta ali mi nismo uredno pravili anekse ugovoru. Također je postojao troškovnik koji je građevinar ispunio. Radovi čije su cijene sporne navedene su u troškovniku.

Prije 19 minuta, felixx je napisao:

O kojoj se tu cijeni radova i količini (pločica, zidova, instalacija) otprilike radi?

Radi se o skidanju stare žbuke i novom žbukanje površine cca 60m2, skidanju stare boje i prvoj ruci gletanja stana 65m2. Odnos cijene za koju nas tereti u odnosu na cijenu prema kvadraturi koju je građevinar ispunio u troškovniku je oko 3 puta.

 

Prije 22 minuta, felixx je napisao:

Ovaj izračun koji vam je dao svakako sačuvajte, ako ga bezuvjetno traži natrag bar napravite dobre fotokopije.

Taj izračun je poslan elektronski, tako da je sačuvan trag i komunikacija preko maila.

 

Prije 23 minuta, felixx je napisao:

U najgorem slučaju da angažirate nekog nadzornog inžinjera da dođe na sat razgovora (u prisutnosti izvođača?)

Ovo je dobra ideja.

 

@felixx Hvala puno na svim komentarima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija