Jump to content

Otvaranje firme


tomy07

Preporučene objave

Poštovani, zaposlenica sam jedne gradske firme, kojoj se ubrzo pripaja druga gradska firma i djelovat će pod novim imenom (oib se mislim neće mijenjati). E sad, postoji caka u našoj firmi vezana za prijevoz, ja sam se preselila u drugo mjesto u istoj županiji a ne daju mi novi trošak prijevoza jer se pozivaju na sljedeće:dakle u kolektivnom ugovoru, pravilniku o radu je navedeno: radniku se priznaje trošak prijevoza u trenutku sklapanja ugovora, ukoliko radnik promijeni prebivalište nakon potpisivanja ug. firma nije dužna platiti mu razliku. E sad, ja mjesečno na prijevoz trošim 1500 kn a dobijam gradski od 250 dok većina ostalih dobija prema stvarnom trošku jer su u trenutku potpisivanja ug. već živjeli dalje, e jbg ja se udala i preselila nakon potpisivanja ug... (smiješno, znači ne bi se smjeli seliti cijeli životni vijek, i to je teška diskriminacija po mom mišljenju, i totalno ilegalno što se mene tiče iako nisam pravnik, ali znam da iz zakona o radu proizlazi da se primjenjuje za radnika najpovoljnije pravo a to je po meni moj stvarni trošak, a ne te cake iz kolektvnog....) e sad što mene zanima: hoćemo li kad nam se pripoji druga firma i počnemo djelovati pod drugim imenom i mi stari zaposlenici morati potpisati novi ugovor (tako da priložim novu adresu i napokon ostvarim svoj stvarni prijevoz jupppiiii), ili će napraviti nešto kao pravni sljednik pa me opet zeznit, dakle hoćemo li mi potpisivati isto nove ugovore s obzirom da firma mijenja ime, i vaše mišljenje o neisplati stvarnog prijevoza? hvala puno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako će biti regulirano preuzimanje, to je teško pretpostaviti - možda ćete potpisivati kompletno novi kolektivni ugovor i pojedinačne ugovore, možda će se raditi samo o aneksu ugovora u kojem se mijenja samo ime poslodavca (to ovisi o tome kako područni HZMO bude to tražio od novog poslodavca).

Zakon o radu ne obvezuje poslodavca da isplaćuje troškove putovanja radnika na posao i s posla, tako da je ono što je propisano u kolektivnom ugovoru za Vas povoljnije od onoga što piše u Zakonu o radu (znamo niz poslodavaca koji uopće ne plaćaju putne troškove radnicima). Možda će novi poslodavac ipak uvažiti Vaše kritike i početi isplaćivati stvarne troškove putovanja).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, navodno se radi novi kolektivni ugovor (jel to znači i potpisivanje novih ugovora automatski?). Znam da zor-om nije reguliran prijevoz ali kod nas u kolektivnom i pravilniku su kontradiktorni članci. Jednim se radniku trebaju isplatiti troškovi u visini stvarnog troška, a drugim se kaže kako ukoliko radnik nakon potpisivanja ug. promijeni prebivalište firma nije dužna platiti mu razliku (znači ne priznaju stv. trošak!!??) pa me zanima još jednom mišljenje da li sam u pravu, budući da se radniku treba priznati povoljnjije pravo to je u mom slučaju stvarni trošak, i da li bi pravnim putem istjerala vodu na moj mlin... hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija