Jump to content
Schindler

Specijalistički rad

Preporučene objave

Pozdrav,

imam mali problem pa ako netko može pomoći. Uglavnom pisem jedan specijalistički rad na temu Oblici kaznenoga djela ubojstva. Sve od literature sto je dostupno sam nabavio , te sam od suda u Šibeniku i Splitu tražio da mi odobre uvide u Presude protiv Paravinje i Eija Mišića , no problem je taj što god kad pošaljem na pregled vraćaju mi rad je kao teorijski dio nije opravdan literaturom. Sve živo sam pretražio od pravnih časopisa do knjiga , međutim ništa ne nalazim, ovo mi je 5 takav rad koji pišem i nisam imao problem do sada. Pa moje pitanje zna li netko možda kakvu literaturu koja se tiče kvalifikacije kaznenog djela ubojstva? 

hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pa što ti kaže mentor? Nema tu nekih skrivenih autora (kao najčešće korišteni mi na pamet pada Modly, a sada i Pavliček), niti se radi o temi o kojoj je napisano ne znam što...

Ne može ti samo vratiti i reći "nije dosta", bez nekih smjernica...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uza navedeno, mogu spomenuti i Komentar KZ-a od Bačića i Pavlovića, te stručni članci naših sudaca sa VSRH-a (sutkinja Garačić, sudac Kos, Mrčela). Ako ste u prilici zaletjeti se do PF ZG, možda da pokušate u njihovoj Knjižnici (ili u Splitu).

Ako jezik nije problem, onda se preko googlea može doći i do zanimljivog štiva ako upišete "types of murder" ili "degrees of murder" ili "categories of murder", jedino pripazite na razlikovanje prema našem sustavu, pa to onda može poslužiti kao neki poredbeni prikaz sa drugim sustavima.

I svakako porazgovarajte sa mentorom, nelogično mi je da vam ne bi pomogao.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×