Jump to content

stečajni postupak


anton887

Preporučene objave

Ako ti vjerovnici ne predujme troškove za provođenje stečajnog postupka, stečajni postupak se istovremeno otvara i zatvara i dužnik se briše, te je daljnja naplata neostvariva (laički, piši kući propalo). Međutim, ti vjerovnici mogu izvijestiti stečajnog upravitelja o postojanju naknadno pronađene imovine stečajnog dužnika (mada je to teško zamislivo da bi se dogodilo s obzirom da stečajni upravitelj provjerava i pribavlja podatke o nekretninama i pokretninama koje su upisane na stečajnog dužnika i unovčuje ih), te će se provesti unovčenje naknadno pronađene imovine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud, odmah po isteku žalbenih rokova.

Ako se inače otvori stečaj, nedospjele tražbine dospijevaju danom otvaranja stečajnog postupka (to znači da zatezna kamata teče do tog dana, i onda prestaje teći). Te tražbine se više ne mogu ovršiti ili utužiti u redovnom sudskom postupku, ali se prijavljuju u stečajni postupak i skupno namiruju, ako ima sredstava. Ako ih vjerovnik ne prijavi i ne budu priznate u stečajnom postupku, prestaju postojati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala Vam Ruby...Ako mi možete pojasniti kada vjerovnici stečajne mase, dakle ne razlučni niti izlučni, mogu pokrenuti ovršni postupak u slučaju stečaja ili skraćenog stečajnog postupka ? npr. elektri je dužna neka pravna osoba za koju je pokrenut stečajni postupak i radi se o tražbinama koje su nedospjele u vrijeme pokretanja i kao takve nisu prijavljene jer nisu dospjele. Od kada se može ići ovrhom za te račune ? Neki JB stave pečat pravomoćnosti na prijedlogu za ovrhu , dok fina nakon toga vrati da je otvoren postupak te da se ne može provesti...

Ljubazno se moli za tumačenje i puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikad. Nakon što je stečajni postupak otvoren, više se ne mogu voditi niti parnice, a niti ovrhe protiv stečajnog dužnika, on se nalazi u vakuumu i za njega uobičajena pravila pravne fizike ne vrijede. Te se tražbine mogu namirivati samo i isključivo u okvirima pravila Stečajnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija