Jump to content

otkazni rok - duži od mjesec dana


lala1971

Preporučene objave

Pozdrav, 

suprug želi dati otkaz u firmi u kojoj radi jer ima bolju ponudu od druge firme. Početak rada u drugoj firmi bio bi 1.3. pa me zanima s kojim danom bi trebao poslodavcu uručiti otkaz?

Otkazni rok je 30 dana pa me zanima da li može dati otkaz recimo sutra i napisati recimo: "...zahtjev za raskid radnog odnosa s datumom 1.3...." (ili 28.2.?).

Svugdje nalazim na pitanja vezana za odrađivanje manjeg broja dana u sklopu otkaznog roka, a suprugu bi odgovaralo upravo suprotno. :)

Sutra se nalazi s direktorom i obavijestio bi ga o svom otkazu, ali u drugoj firmi ne može početi raditi prije 1.3. pa bi on odradio još preko 30 dana.

Pretpostavljam da poslodavcu to nije problem, ali čisto formalno pravno da ne bi bilo nekih "problema" oko toga.

I još molim za komentar, ako pričamo o otkaznom roku od 30 dana, a suprug želi da mu zadnji radni dan kod trenutnog poslodavca bude 28.2. s kojim danom bi trebao predati otkaz?

Hvala unaprijed!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo tako kako ste napisali: dajem otkaz, a prestanak radnog odnosa s 28.02. (ovisi kako mu piše u ugovoru, po Zakonu o radu piše "mjesec dana", što znači istog datuma kad počinje teći rok - mora predati otkaz 27.01., da bi rok počeo teći idućeg dana, odnosno 28.01., i tekao do 28.02.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija